Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.





 Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο δυναμικό μας και μετά γιατί μας καθοδήγησε να το οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία, αγοράστηκαν νέα μηχανήματα αξίας 12.000 Ευρώ που δεσμεύτηκαν από τον προυπολογισμό μας, σε βάρος άλλων λιγότερο άμεσων αναγκών.
Τα ραντεβού με τους ασθενείς έχουν ήδη ξεκινήσει, λίγη υπομονή μόνο, αφού η λίστα αναμονής είναι πολύ μεγάλη.
Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουμε τα χειρουργεία καταρράκτη το συντομότερο δυνατό. Είναι μεγάλης σημασίας το ότι ο νέος μας ιατρός έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό.
Δημήτρης Σαραβάνος
Αναπληρωτής διοικητής Νοσοκομείου Καρύστου-Κέντρου Υγείας.

Δημαρχείο Καρύστου




 Δημαρχείο Καρύστου

Tο κτίριο αυτό με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών, που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουνίου 1979, έχει χαρακτηριστεί σαν έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική προστασία γιατί πρόκειται για αξιόλογο νεοκλασσικό κτίριο που η γενική μορφή του και τα επί μέρους αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία του συνθέτουν τυπικό δείγμα δημόσιου κτιρίου του περασμένου αιώνα.
Η κατασκευή του: «Η ανέγερσις εν τη πρωτευούση του Δήμου Καρύστου δημοτικων καταστημάτων, εκ του κληροδοτήματος του αειμνήστου Ιωάννου Κότσικα, κατά το υπό του εργοδηγού Ποθητού Καμάρα συνταχθέντα σχεδιαγράμματα …».
Τo κτίριο κατασκεύασε ο Νικόλαος Γερμανός, εργολάβος δημοσίων έργων, από τη Χαλκίδα και ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου ήταν δρχ. 60.950 και 38% της εποχής.
Τη θέση του κτιρίου είχαν επιλέξει από τότε που έκαναν το αρχικό σχέδιο της πόλεως Καρύστου, το 1842, οι μηχανικοί Λουδοβίκος Ράγκος, Συνταγματάρχης του Μηχανικού και ο Βαυαρός Μπίρμπαχ.
Το κτίριο παρεδόθη το 1896 στη δημοτική αρχή Καρύστου και απότε έγινε η στέγαση του Δημαρχείου Καρύστου, στη νοτιοδυτική πτέρυγα, του Ειρηνοδικείου Καρύστου, στη νοτιοανατολική πλευρά και της Αστυνομίας Καρύστου, στη βόρεια πλευρά του οικοδομήματος.
Στα γραφεία του Δημαρχείου στεγάζονται, από πολλά χρόνια, το Ληξιαρχείο Καρύστου, το Ίδρυμα Δωρεάς Κότσικα, η Επιτροπή Κοινωφελών Έργων του Ιδρύματος Κότσικα, το Ίδρυμα Κ. Γιοκαλά, το Μπουρνιάδειον Ίδρυμα, το Ίδρυμα Νικολάου Κ. Γουναροπούλου και το Ίδρυμα Κυβέλης Γεωργ. Μπουρνιά.
Παλαιότερα και το Λιμενικό Ταμείο Καρύστου. Μέχρι πέρυσι στεγαζόταν και το Γραφείο Γεωργικής Αναπτύξεως Καρύστου, ενώ κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε στεγαστεί στο Δημαρχείο και το Ταχυδρομείο Καρύστου, όταν οι Γερμανοί το έδιωξαν από το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι τότε, της Αρίστης Λουλούδη, στην λεωφόρο Κριεζώτου.
Το δημοτικό αυτό κατάστημα έχει ανεγερθεί στο υπ’ αριθ. 20 οικοδομικό τετράγωνο του αρχικού σχεδίου της πόλεως Καρύστου και έχει πλάτος 34 μέτρα (νότια και βόρεια πλευρά) και μήκος 48 μέτρα (ανατολική και δυτική πλευρά). Το κτίριο έχει διαστάσεις 20Χ26 μέτρα. Έχει εσωτερικό αίθριο, 6,30Χ7,80 μέτρα και μία μεγαλοπρεπή είσοδο 3,75Χ7,70 μέτρα. Η στέγη του είναι τετράκλινη, εντυπωσιακή, σε σχήμα ορθογώνιο, στολίζεται με κεραμίδια Βυζαντινού τύπου και ακροκέραμα διακοσμητικά. Αποτελείται από εννέα γραφεία, δύο αίθουσες συνεδριάσεων (μία του Δημοτικού Συμβουλίου και μία του Ειρηνοδικείου) και τέσσερις εισόδους. Το ύψος κάθε χώρου από αυτούς είναι πέντε μέτρα.
Πίσω από το κυρίως κτίριο, στον περίβολο, υπάρχουν δύο βοηθητικοί χώροι, που χτίστηκαν τότε, διαστάσεων, ό ένας 3Χ5 ,5 μ. και ο άλλος 2Χ5 μ. και ένας τρίτος, που χτίστηκε προ του 1940 με διαστάσεις 7Χ5,5 μ.
Το οικοδομικό αυτό τετράγωνο που ευρίσκεται βορειοδυτικά του επιβλητικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, πολιούχου της Καρύστου, περιβάλλεται από τιε οδούς Ιωάννου Κότσικα, ανατολικά, Διονυσίου, βόρεια, Ιωάννου Κότσικα, δυτικά και από τη λεωφόρο Ελλήνων Αμερικής, νότια.
Η οδός Ιωάννου Κότσικα αρχίζει πίσω από την Κεντρική Πλατεία και οδηγεί προς τον βορρά.
Διχάζεται, περικλείει το δημαρχιακό χώρο και ενώνεται πάλι μετά από αυτόν.
Το Δημαρχείο λοιπόν έχει ανεγερθεί σε δεσπόζουσα θέση, όπως είπαμε, ό πως φαίνεται στο ωραίο σχέδιο της πόλεως Καρύστου.
Για την ανέγερσή του χρησιμοποιήθηκαν ντόπια υλικά και μάλιστα μάρμαρα Καρύστου και Καρυστινές πλάκες.
Το κτίριο γύρω – γύρω το περιβάλλει μεγάλη αυλή, που την περικλείει σιδερένιο ωραίο κιγκλίδωμα της εποχής εκείνης.
Οι αυλές, εσωτερικές και εξωτερικές, είναι στρωμένες από γκρίζο Καρυστινό σχιστόλιθο.
Οι σκάλες που οδηγούν από τη λεωφόρο Ελλήνων Αμερικής προς το κτίριο του Δημαρχείου και από το προαύλιο προς το αίθριο, είναι και αυτές από Καρυστινά μάρμαρα.
Η μεγαλόπρεπη είσοδος και τα ψηλά παράθυρα γύρω από τα κτίρια, πλαισιώνονται με ωραία γκριζόλευκα επίσης Καρυστινά μάρμαρα, παρά δε το πέρασμα ενενήντα χρόνων, διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.
Τρεις προτομές των μεγάλων ευεργετών της Καρύστου στολίζουν το ωραίο κτίριο.
Του Ιωάννη Κότσικα, που με το κληροδότημά του κτίστηκε το Δημαρχείο, τοποθετήθηκε στο εσωτερικό αίθριο, του Πολυχρόνη Θ. Κότσικα στη ΝΑ πλευρά της αυλής και του Θεοχάρη Θ. Κότσικα στη ΝΔ πλευρά.
Οι δύο τελευταίοι, ανήψια του Ιωάννη Κότσικα, είναι επίσης μεγάλοι ευεργέτες της γενέτειρά τους. Έχουν χαρίσει στην Κάρυστο, το Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο, το Ηλεκτρικό Εργοστάσιο και το λιμάνι της Καρύστου.
Οι προτομές, έργα του γλύπτη Νίκου Δημητριάδη, έχουν τοποθετηθεί το 1929.
Η κάθε μία έχει χαραγμένη πάνω της την επιγραφή: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΟΙ 1929, και αναφέρεται στον καθένα από τους τρεις ευεργέτες.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στις 8 Ιουνίου 1930, από τον τότε Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Παντελεήμονα Φωστίνη, συμπαραστατούμενο από όλο τον κλήρο της Καρύστου και της περιοχής της. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καρύστου Δημήτριος Σαραβάνος, το Κοινοτικό Συμβούλιο, οι αρχές και υπηρεσίες της πόλεως και της περιοχής, οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Ημιγυμνασίου Καρύστου και το σύνολο των κατοίκων.
Δεξιά και αριστερά από τις σκάλες που οδηγούν στο προαύλιο του Δημαρχείου, υπάρχουν δύο ημικυκλικά κηπάρια, ένα ανατολικά και ένα δυτικά, διαστάσεων 4Χ11 μέτρα το καθένα.
Τις δύο μπροστινές γωνιές της αυλής του Δημαρχείου τις στολίζει από ένα πεύκο, που είχε φυτέψει, προπολεμικά, η αγάπη και η καλοσύνη του μακαρίτη μπάρμπα Γιάννη Χαρδαλούπα, που είχε μεγαλώσει στη Ρωσία και ξανάρθε στην Κάρυστο μετά τη Ρωσική Επανάσταση.
Αφού όμως μιλήσαμε για το προαύλιο του Δημαρχείου, θα προσθέσουμε και μία γραφική λεπτομέρεια, απομεινάρι παλιού …… καλού καιρού.
Στη ΝΔ πλευρά του περιβόλου, λίγο πιο πάνω από το πεύκο, σώζεται ακόμη η βάση ενός φαναριού, που, πριν ηλεκτροφωτιστεί η Κάρυστος, κατά το 1929, πάλι κληρονόμοι των αδελφών Κότσικα, όπως προαναφέραμε, ήταν ένα από τα φανάρια που είχε η Κοινότητα. (Σημ.: όπως είναι γνωστό, μέχρι το 1924, η Κάρυστος ήταν έδρα του Δήμου Καρυστίων. Από το 1914 μέχρι το 1946 ήταν Κοινότητα και από το 1946 έγινε πάλι Δήμος) και για το άναμμα των οποίων «διετίθετο πίστωσις εβδομήκοντα πέντε λεπτών κατά νύκτα και φανόν», όπως αναφέρεται στο πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου της 8 Ιανουαρίου 1898.
Οι Καρυστινοί τιμούν πάντα τους ευεργέτες τους με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση.
Πιστεύουν ότι «κληροδοτήματα είναι η ευγενεστέρα έκφανσις της Ελληνικής ψυχής και η ευγλωττοτέρα σελίς της ιστορίας του Έθνους», όπως είχε πει και ο Σκευος Ζερβός. Ποτέ δεν ξεχνούν τους ευεργέτες που στόλισαν τον τόπο τους με ωραία κτίρια και με άλλες δωρεές. Ιδιαίτερη τιμή οφείλεται στον Ιωάννη Κότσικα, που πρώτος έκαμε αρχή με τη μεγάλη δωρεά του Δημαρχείου Καρύστου «ου τη χειρί αλλ’ όλω τω θυλάκω».

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΑΦΟΡΑ Για τους κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

 

Θέμα:  Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στην Κάρυστο Ευβοίας

 

Καταθέτουμε ΑΝΑΦΟΡΑ την Επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κάρυστος “Δήμητρας Ρήγας”, στην οποία παραθέτουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των μελισσοκόμων στην Κάρυστο.

 

 

 

Αθήνα 02/10/2024

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

 

 

 

 

Κατερίνα Καζάνη: Άμεση η ανάγκη κάλυψης των αιτημάτων των μελισσοκόμων της Νότιας Καρυστίας

 
















«Άμεση η ανάγκη κάλυψης των αιτημάτων των μελισσοκόμων της Νότιας Καρυστίας και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία από τις φυσικές καταστροφές, τις κλιματικές συνθήκες και την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή» 

Καταθέτω ως αναφορά την επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου «Δημήτρης Ρήγας», με την οποία σας παραθέτει, άλλη μια φορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της Νότιας Καρυστίας. 

Ο Σύλλογος, στην επιστολή του, αναφέρεται στις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών και πλείστων άλλων έργων ΑΠΕ, με σημαντικές για τους μελισσοκόμους απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο, εγκαταστάσεις και παραγωγή. 

Πάγιο αίτημα των μελισσοκόμων της Νότιας Καρυστίας αποτελεί η λήψη κρατικών μέτρων προστασίας κατά των κινδύνων που αντιμετωπίζουν. 

Οι κίνδυνοι αυτοί αφορούν την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελισσοκόμων, καθώς και τη μείωση της μελισσοχωρητικότητα του τόπου. 

Τα προβλήματα αυτά που προκύπτουν είναι αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης κρατικής μέριμνας για την προστασία της μελισσοκομίας και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στο σύνολό του, η οποία οφείλεται στο κυνήγι της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων, με την καθολική υποστήριξη κράτους και την πώληση πανάκριβου ρεύματος στο λαό. Με την επιστολή του ο Σύλλογος ζητά: - 

Την ενίσχυσης των 15€ ανά κυψέλη στους δικαιούχους μελισσοκόμους λόγω των πυρκαγιών Πλατανιστού και Αμυγδαλιάς του 2023. - 

Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων, λόγω της ξηρασίας σύμφωνα με την πρόταση της ΟΜΣΕ - Οικονομική ενίσχυση λόγω ζημιάς από μελισσοφάγους στα πρότυπα της Κύπρου και της Βουλγαρίας. - 

Λήψη κρατικών μέτρων για την προστασία της μελισσοκομίας από τις εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών σταθμών, συσσωρευτών ενέργειας, φωτοβολταϊκών σταθμών και διαφόρων συνοδών έργων και την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός των μελισσοκόμων με νομοθετική ρύθμιση. - 

Υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος προς αποφυγή καταστροφικών πυρκαγιών καθώς και την ενίσχυση της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μόνιμο ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό. - 

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλει στις εταιρείες ΑΠΕ να αποσύρουν όλες τις εγκαταστάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους καθώς και την άμεση παύση κάθε αδειοδοτικής διαδικασίας. - 

Πραγματοποίηση, από δημόσιο φορέα, συνολικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για όλους τους εγκατεστημένους αιολικούς σταθμούς στην περιφέρεια του Δήμου Καρύστου. - 

Αποκατάσταση της κατεστραμμένης μελισσοκομικής χλωρίδας με μελισσοκομικά φυτά. - 

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει αποκλειστικά δημόσιος και κρατικός φορέας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μείωση των εισφορών που καταβάλουν οι αγρότες, με αποζημιώσεις στο 100% της πραγματικής ζημιάς. - 

Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν.

Η καταθέτουσα βουλευτής 
Καζάνη Αικατερίνη

Αγώνας Τοξοβολίας Πανελλήνιας Εμβέλειας στο Κλειστό Καρύστου.


 

Το League Cup "Τριαντάφυλλος Κοσμέτος" στην Κάρυστο.

 

Ευχαριστώ την Ε.Π.Σ.Ε και όλους όσους φρόντισαν για την τελετή και διοργάνωση αυτού του αγώνα προς τιμήν του συζύγου μου Τριαντάφυλλου Κοσμετου!Είχε πάθος και όραμα για τον Α.Ο.Κ Καρύστου και εύχομαι αυτή η αγάπη του για την ομάδα να γίνει δρόμος για περισσότερες νίκες! Συγχαρητήρια στους παίχτες της Α.Ο.Κ που υπεραγαπουσε!




Το League Cup "Τριαντάφυλλος Κοσμετος" δεν γινόταν να καταλήξει σε άλλα χέρια...Πρόεδρε αυτό είναι αφιερωμένο σε εσένα!! Ευχαριστούμε πολύ όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας και μας έδωσε την ώθηση για να το σηκώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..!! ⚽️🐬💙🏆

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Καρύστου για τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού- Αναφορά στην Βουλή από το ΚΚΕ.

 



 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

Θέμα:  Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο ΕΠΑΛ Καρύστου στην Εύβοια

 

Καταθέτουμε ΑΝΑΦΟΡΑ την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Καρύστου, στην οποία παραθέτουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στο σχολείο τους, τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητούν να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

 

 

 

Αθήνα 03/10/2024

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Δελής Γιάννης

Μανωλάκου Διαμάντω

 

 

 

 

 

 

 

 



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Επαγγελματικού Λυκείου Καρύστου διαμαρτύρεται έντονα για τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο σχολείο μας.

Συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Καρύστου χάνονται 135 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, ενώ δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά, αφού στο σχολείο δεν υπάρχει κανένας φιλόλογος ούτε
μαθηματικός. 

Πώς αυτά τα παιδιά θα συναγωνιστούν τους συμμαθητές τους άλλων σχολείων, που έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους;;;

Στην Α΄ τάξη γίνονται μόνο 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα λόγω έλλειψης καθηγητών μαθημάτων γενικής παιδείας, ενώ υπολειτουργούν οι τομείς Πληροφορικής και Οικονομίας.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των κενών του σχολείου μας.

Η Πρόεδρος
Σανταμούρη Μαρία

Η Γραμματέας 
Λιαλιούτη Σεβαστή 

Η λογική σειρά των πραγμάτων. Ανάπλαση Πάρκου Αγίου Νικολάου vs Ανάπλαση πλατείας.

 


 

 

φωτο .κ.Φλωρού.
Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στην διαύγεια των απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας και για το κονδύλι που έχει βρεθεί .
Η αλήθεια είναι ότι αν και ιστορική η πλατεία μας και δεμένη με την ιστορία της πόλης, ίσως χρειάζεται την ανάπλαση και ίσως να είναι καλύτερα.
Δηλαδή δεν μου στέκονται προσωπικά και τόσο ωραίες όλες αυτές οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις, αλλά και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και δεν τολμώ να  υποστηρίξω το να παραμείνουν η να φύγουν. Επίσης σχετικά με τα ταξί το λέμε χρόνια και χρόνια ότι θα πρέπει να αλλάξουν πιάτσα. Όμως, υπάρχει ένα τεράστιο όμως.
Τι πιο λογικό να προηγηθεί το πάρκο, να υπάρχει ένα μέρος τουλάχιστον αναψυχής για τα μικρά παιδιά κυρίως. Να έχει και τις κούνιες , τα παγκάκια τον φωτισμό του, να είναι τέλος πάντων όπως ήταν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην επέκταση υπάρχουν και πάρκα και πλατείες που θα πρέπει κάποια στιγμή να δημιουργηθούν.
Είναι τρομερά σημαντικό για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών να έχουν κάπου να παίξουν με ασφάλεια και για τόσους άλλους λόγους που έχουμε αναφέρει χιλιάδες φορές.Υπάρχει και το νεοκλασσικό σπίτι που το έχουμε αφήσει στην τύχη του και υποτίθεται ότι το είχαμε αγοράσει μέσω του πράσσινου ταμείου για στέγη πολιτισμού, η ΚΑΠΗ .
Με όλα αυτά τα χρήματα που απαιτεί η ανάπλαση της πλατείας θα τελείωνε το πάρκο σίγουρα και τουλάχιστον θα μπορούσαν να γίνουν καί άλλες επείγουσες εργασίες αλλού, όπως οι τουαλέτες στο θέατρο μαζί με μια αίθουσα όπου θα αλλάζουν οι ηθοποιοί και θα φυλάσσεται ο εξοπλισμός και τα σκηνικά αντικείμενα. Ελλείψεις που η σημασία τους φάνηκε έντονη και όσο για το επιχείρημα αν είχαν οι αρχαίοι τουαλέτες η όχι. Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους λέγοντες κάτι τέτοιο, αλλά ΝΑΙ, είχαν. Και μάλιστα πολλές. Σημαντικές ανάγκες έχει και το κλειστό γυμναστήριο.
Με λίγα λόγια και απλά ακολουθώντας την απλή κοινή λογική, προηγούνται άλλα πράγματα που τοποθετούνται και στις άμεσες προτεραιότητες.

Το να ψηφίσει κάποιος έναν συνδιασμό δεν σημαίνει ότι του παραδίδει εν λευκώ τις αποφάσεις επι κάθε επιστητού τα της πόλης. Για αυτόν τον λόγο ο νομοθέτης βάζει ως προυπόθεση την διαβούλευση για όλα αυτά τα θέματα.  Όλοι μας έχουμε δικαίωμα γνώμης και όλοι μας έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουμε το δικαίωμα μας σε δημόσιες συζητήσεις που αφορούν την πόλη που ζούμε.


Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...