Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ι.ΚΟΤΣΙΚΑ 2 – ΚΑΡΥΣΤΟΣ

                                                          Κάρυστος, 09-11-2022

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00, θα λάβει χώρα Πανευβοϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, κατά των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε Εύβοια και Σκύρο.

Ο Δήμος Καρύστου και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας «Φτάνει πιά» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Τοπικές Κοινότητες, τους φορείς και τους πολίτες να δώσουν ηχηρό παρών, ώστε να αποτραπεί η περεταίρω καταστροφή του τόπου μας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών, θα διατεθούν από τον Δήμο Καρύστου λεωφορεία, με ώρα αναχώρησης 10:00 π.μ. από την Πλατεία Αμαλίας Καρύστου. Για τον λόγο αυτό όσοι πολίτες επιθυμούν να μετακινηθούν με αυτά, θα πρέπει να το δηλώσουν είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά στην Γραμματεία του Δημαρχείου στον κ. Βασίλειο Αντωνιάδη στο τηλ.: 2224025001, καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Στύρων στο τηλ.: 2224350401 και Μαρμαρίου στο τηλ.: 2224032176, έως και την Παρασκευή 11-11-2022 στις 15:00 μ.μ.

Επίσης μπορούν να στείλουν email στα:

info@dimoskarystou.gr ή rodosfiridi@gmail.com

ως το βράδυ της Παρασκευής,  δηλώνοντας:

·        Ονοματεπώνυμο

·        Τηλέφωνο

·        Περιοχή απ’ όπου θα επιβιβαστούν (Κάρυστος, Μαρμάρι, Στύρα & Ν.Στύρα)

·         

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη αφορά τον αποκλεισμό των αιολικών πάρκων, κυρίως από τα νησιά των Κυκλάδων (ενδεχομένως και των Δωδεκανήσων), με εξαίρεση πιθανώς τα μεγαλύτερα από αυτά όπως είναι π.χ. η Ρόδος. Η δεύτερη περιλαμβάνει την απαγόρευση εγκατάστασης μονάδων παραγωγής πράσινης ενέργειας στα… απάτητα βουνά της χώρας. Επίσης, «προτείνεται» η υιοθέτηση της αρχής του «συμπαγούς» σχεδιασμού του χώρου, δηλαδή η αποφυγή εξάπλωσης σταθμών ΑΠΕ σε όλη την επικράτεια.

 

Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου.

 

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου

Την Κυριακή 13/11 οργανώνεται μεγάλη πανευβοϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου και των φορέων της πόλης κατά της εγκατάστασης περισσότερων ανεμογεννητριών στην Εύβοια. Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατί ο δήμος μας έχει δεχτεί την μεγαλύτερη εγκατάσταση αιολικών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν έχει προβλεφθεί δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από την Κάρυστο στις 10:00 π.μ στην πλατεία Αμαλίας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Καλείται στον δήμο και στον υπεύθυνο Βασίλη Αντωνιάδη τηλ.224025001.

Επειδή το πρόβλημα με τις α/γ χειροτερεύει και σε λίγο θα τις δούμε να φτάνουν κοντά στους οικισμούς και τα σπίτια μας, είναι αναγκαία η συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων κατοίκων.

Να είστε όλοι εκεί!

Η πρόεδρος

Σόνια Ντασίου

------------------------------------------------------------------------------

Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας

Συνημμένα)

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Την Κυριακή 13/11 οργανώνεται μεγάλη πανευβοϊκή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των Δήμων και των φορέων κατά της εγκατάστασης περισσότερων ανεμογεννητριών στην Εύβοια. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν έχει προβλεφθεί δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από την Κάρυστο στις 10:00 π.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που επισυνάπτεται. 

Επειδή το πρόβλημα με τις α/γ χειροτερεύει και σε λίγο θα τις δούμε να φτάνουν κοντά στους οικισμούς και τα σπίτια μας, είναι αναγκαία η συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων κατοίκων.

Να είστε όλοι εκεί!


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΜΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

" ΑΙΟΛΟΣ " ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ( περιοχή Λυκορεματος Καρύστου και Αμινού Στύρων )✌️✌️

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την μικρή νίκη του κινήματος στην Νότια Καρυστία ,στους πολίτες,στους φορείς ,στην Επιτροπή Αγώνα , στην Αντιπολίτευση του Δήμου ,στους Δημοτικούς Συμβούλους εν γένει και στους έντιμους υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που έλαβαν υπόψιν τις τεκμηριωμένες απόψεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας .

Απόσπασμα :

ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΕΙΣΑΣ ΜΠΕ ΔΙΟΤΙ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ (ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ) ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ

ΣΗΜΕΙΟ 4 ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ

Η Υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης:

♦️της αριθμ.88/2022 Γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου (αριθμ. 10 από 14-9-2022 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), σύμφωνα με την οποία ομόφωνα απορρίπτει την ΜΠΕ του συγκροτήματος των επτά ΑΣΠΗΕ.

♦️της από 3-10-2022 διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Καρυστίας, για την κατασκευή του συγκροτήματος των επτά ΑΣΠΗΕ.

♦️της από 10-10-2022 σχολιασμού επί της ΜΠΕ του έργου από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ).

♦️Της από 21-10-2022 αίτησης του «Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας , Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ» προς τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για διακοπή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης λόγω ελλείψεων στον φάκελο της μελέτης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΜΕΝΗ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ " Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρύστου!"

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρ...