Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Μια μεγάλη συνάντηση για την προστασία της Εύβοιας και της Σκύρου σήμερα στην Χαλκίδα.

 

Σήμερα το πρωί περίπου στις 1, ένα κύμα κόσμου πλημμύρισε την παραλία της Χαλκίδας.
Από την πιο Νότια άκρη μέχρι και από την πιο Βόρεια, από την Κεντρική και την Σκύρο. Από Ορειβατικούς συλλόγους που γνωρίζουν τα βουνά καλύτερα και από τους ντόπιους, ακόμα και από τα Άγραφα αγωνιστές που παλεύουν για τις ελεύθερες κορφές τους, συναντήθηκαν με έναν και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος παρά η προστασία του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας.
Το φυσικό σπίτι του καθένα..

Πριν αρχίσουν οι ομιλίες παρέα μας κράτησαν τα kantinelia. Δυο καταπληκτικά παιδιά, ταλαντούχα και αξιαγάπητα που έπαιζαν στην Κάρυστο την προηγούμενη νύχτα και όταν έμαθαν για την συγκέντρωση προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν.  

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό,
είναι αντίθετοι στα αιολικά για όλους τους λόγους που λέμε χρόνια και χρόνια .

Ήταν μια πολύ συγκινητική μέρα, γεμάτη νιάτα, παλμό, αισιοδοξία και αγωνιστικότητα.

Ήταν μια μέρα που χιλιάδες κόσμου μοιράζονταν τα ίδια πιστεύω και μια κοινή διαπίστωση. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ !

Το συμπέρασμα από τους αγώνες της Σκύρου  - που για πολλά χρόνια το δημοτικό τους ταμείο αιμοραγεί οικονομικά για να στηρίξει τα δικαστικά τους έξοδα,- είναι ότι μέχρις στιγμής έχουν καταφέρει να προστατέψουν το νησί τους.

Έτσι και σε μας εδώ, πρέπει επιτέλους να σηκωθεί αυτό το δυσβάστακτο βάρος από τους ώμους του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος που με αυτοθυσία και ηρωική υπομονή και επιμονή εξαντλούν κάθε νόμιμο μέσο για να συνεχιστεί ένας αγώνας Δαβίδ -Γολιάθ, και να εναποτεθεί στους αρμόδιους ώμους της αυτοδιοίκησης. 

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ήταν και είναι για πάρα πολλά χρόνια η μοναδική πηγή πληροφοριών για ότι συμβαίνει και η μοναδική δεξαμενή γνώσης για τις μελέτες και κάθε είδους σχεδιασμούς από την ΡΑΕ. Μια συνεχής και απλήρωτη εργασία για την δική μας γνώση. Είμαστε πραγματικά, βαθύτατα υποχρεωμένοι.


Ο κ.Περιστέρης ο οποίος είναι πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  είπε σε  μια συνέντευξη του ότι τα αιολικά είναι υπό διωγμό  και το δίλημμα είναι "κλιματική καταστροφή η ανάπτυξη της εγχώριας πράσινης ενέργειας"
Μπορούμε να προτείνουμε  στον κύριο Περιστέρη, πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όπως, να μπουν σε εγκαταλελειμμένα λατομεία, παράλληλα στις εθνικές οδούς, όπως γίνεται και αλλού. Επίσης μεγαλύτερα προγράμματα για φωτοβολταικά στις στέγες, την επείγουσα αυτονομία κάθε δημόσιου κτηρίου και οργανισμού, κλπ. Όπως το βιώνουμε εμείς, η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται με κάθε βίαιη επέμβαση που διαταράσσει την ισορροπία βιοτόπων . 
Άλλωστε, τα διλήμματα τέτοιου είδους, έχουν πάντα εκ προοιμίου μια κατεύθυνση προς μια εκβιαζόμενη απάντηση. 
Σε κάθε περίπτωση η Νότια Εύβοια είναι η αιτία , για να θεωρείται ότι όλο το νησί έχει προσφέρει και με το πάρα πάνω στην παραγωγή ενέργειας ,και θα πρέπει να αποσυρθεί από το προσκήνιο σαν προσφηλής τόπος ανάπτυξης κάθε είδους επίδοξων σωτήρων του πλανήτη.



Να θυμόμαστε όλοι, ότι εκεί που δεν πάει η σκέψη μας, πάει η φαντασία μας, και αρκεί μια χαραμάδα για να πλημμυρίσει φως όλο το δωμάτιο..





όμορφα παιδιά της Εύβοιας για ένα καλύτερο πολιτικό μέλλον στο νησί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...