Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αλλαγή στέγης του Θεατρικού τμήματος Καρύστου! Μετά από 20 τόσα χρόνια!

 

Την Κυριακή άνοιξε επίσημα η πόρτα της νέας στέγης του Θεατρικού τμήματος Καρύστου.
Μετά από ένα περίπου μήνα καθημερινής εργασίας και προσπάθειας των ίδιων των σκηνοθετών και της υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας με την βοήθεια πολλών μελών της ομάδας, κατάφεραν και έκαναν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που θα γεννήσει πολλές όμορφες θεατρικές στιγμές.

Θυμάμαι τα εγκαίνεια της πρώτης στέγης, στο υπόγειο δίπλα στην τότε καφετέρια Καλυψώ, λίγο πιο πέρα από το Καρύστιον.
Όσο θεατρικός να ήταν ο χώρος, από τότε μας είχε προβληματίσει η επιλογή ενός υπογείου χωρίς εξόδους ανάγκης, με πολλά άλλα προβλήματα. Παρόλα αυτά και αυτός ο χώρος, μας χάρισε αξέχαστες στιγμές.
Θυμάμαι τον ενθουσιασμό που υπήρχε τότε στα εγκαίνεια, τον κόσμο, τον πολύ κόσμο. Περίμεναν μεγάλες θεατρικές στιγμές και πολύ ξεχωριστές παραστάσεις. Και όλα ήρθαν!
Και μαζί με αυτά, δημιουργούντε παρέες, μοιράζονται πράγματα, ζυμώνονται ιδέες και ταλέντα.
Φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά στο ΙΕΚ τμήμα θεάτρου. Με πολύ μεγάλη επιτυχία μέχρι τώρα οι μαθητές ετοιμάζουν ένα κλασσικό έργο για μικρούς και μεγάλους.
Τον Χειμώνα θα δούμε το αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου!!

Την Κυριακή έγινε ένας αγώνας μπάσκετ, μια αθλητική διοργάνωση σκοποβολίας, μια συγκέντρωση στο Γιοκάλειο για τα αιολικά, αλλά το νέο της ημέρας για μένα, ήταν το επίσημο άνοιγμα της στέγης! 
Η ζωή αρχίζει να παίρνει τον ρυθμό της αν και ο κόσμος φαίνεται ζαλισμένος να ξαναβρεί τον ρυθμό του...
Ας είμαστε αισιόδοξοι..

Η υπεύθυνη του θεατρικού Καρύστου Κόλλια Γεωργία, ο ερασιτέχνης ηθοποιός Παναγιώτης Καρακίζος, ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, ο Σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΙΕΚ Γιώργος Μπινιάρης, μπροστά η σκηνοθέτης μας Πετρούλα Ματζουκίδου, και η διευθύντρια του ΙΕΚ και δημοτικός σύμβουλος, Γεωργία Τούρλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ " Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρύστου!"

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρ...