Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Σκέψεις για την Συγκέντρωση στο Γιοκάλειο για τις νέες ΒΑΠΕ σε Λιβαδάκι, Λυκόρεμα και Αμινού στα Στύρα. Κυριακή 23/10/2022

 Χτες το πρωί έγινε μια άλλη μια συγκέντρωση αλλά με την συνδιοργάνωση του Δήμου Καρύστου αυτή την φορά.

Οι ανεμογεννήτριες κατεβαίνουν μέσα στα χωριά, κοντά στις παραλίες, μέσα σε τουριστικές περιοχές, μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και οικοπεδικούς συνεταιρισμούς.

Καταστρέφουν την κτηνοτριοφία, την μελισσοκομία , την όποια τουριστική ανάπτυξη στις ελάχιστες περιοχές που έχουν απομείνει, μετατρέποντας την νότια Εύβοια σε ένα απέραντο βιομηχανικό τόπο αιολικής ενέργειας.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί, αν δεν το έχει κάνει ακόμα, το μέλλον που προδικάζεται  για την περιοχή μας και την καθημερινή μας ζωή σε μια εποχή, που ο κόσμος όλος από την μια βυθίζεται σε μια ύφεση, και από την άλλη, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την ανάγκη για την αυτάρκεια στην πρωτογενή παραγωγή και την στροφή σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο.

Η ανάγκη για άμεση επέμβαση με ειδικό δικηγόρο για αυτά τα θέματα και η ενεργοποίηση του ντόπιου πληθυσμού θα έδινε ένα τέλος στην λαίλαπα που γίνεται όλο και πιο αποκρουστική μετά την άρνηση πολλών περιοχών με αποτέλεσμα να γίνεται η επιλογή του τόπου μας.

Ο κόσμος όμως για να είμαστε ειλικρινείς, έχει εκπαιδευτεί πολλά χρόνια να είναι διστακτικός στο να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, και να έχει κυριευθεί από την λογική του μάταιου για κάθε κίνηση ενάντια στις ΒΑΠΕ.

Θα αλλάξει η λογική και θα ανακτήσει κάποιο θάρρος η κοινωνία μας έστω και τώρα?

Έχω εμπιστοσύνη στο κοινό αίσθημα και δέχομαι ότι θέλει η πλειοψηφία γιατί αυτό υπαγορεύει το δημοκρατικό μου ιδεώδες, αλλά από την άλλη, όταν είναι κάποιος τόσο σίγουρος για αυτό που πιστεύει, πως και πόσο είναι δυνατόν να σωπαίνει?

Οι Εταιρίες δεν είναι "φίλοι μας", είναι οντότητες που λειτουργούν για το δικό τους και μόνο τρόπο ύπαρξης. Στην προκειμένη περίπτωση με την βοήθεια του κράτους, παρακάμπτουν κάθε νόμο που ισχύει για τον καθένα και τα νομοθετήματα που τους διευκολύνουν πέφτουν βροχή.

Όμως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα δυνατό και αποφασισμένο σώμα ανθρώπων που προστατεύουν την ζωή και το μέλλον τους.

Ακόμα και αν πιστεύουμε ότι είμαστε μικρά μυρμυγκάκια, σκεφτείτε το τι καταφέρνουν όλα μαζί.

Υπάρχουν δυο ειδών δυνάμεις σε μια κοινωνία. Η μια , ξεκινά από τα κέντρα εξουσίας, η άλλη, ξεκινά από τον κόσμο που αναγκάζει την εξουσία να αλλάζει νόμους, να αλλάζει πρακτικές και να ακυρώνει βλαπτικούς για αυτούς σχεδιασμούς.

Εμείς τι είμαστε? Τι θα αποφασίσουμε για μας?

Μιας και η ενέργεια είναι το πρώτο θέμα ανάγκης αυτόν τον καιρό, γιατί δεν δίνουν την άδεια να βάλει ο καθένας φωτοβολταικά στην στέγη του?  Όπως και άλλα μέτρα που θα μπορούσα να σας πω.

Στην συγκέντρωση δεν μπόρεσα να πάω όπως και πολλοί άλλοι ,αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να κινητοποιηθεί η κοινωνία μας πέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που για να λέμε και την αλήθεια, αφορούν πολύ λίγους σε σχέση με τον πληθυσμό.

Είναι σημαντικό ακόμα να καταλάβουμε ότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Τα όποια έργα γίνονται από τις ΑΠΕ, είναι μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Είναι χρήματα που αποτέλεσμα έχουν να λειαίνουν τις αντιδράσεις, να γίνονται αποδεκτές , να αναπτύσσουν θετικά συναισθήματα σε εργαζόμενους και συνεργάτες, και το σπουδαιότερο, να μην γίνονται έλεγχοι στον τρόπο λειτουργίας τους..γενικότερα. Με άλλα λόγια, τα κέρδη που αποκομίζουν, είναι πολύ περισσότερα από όσα δίνουν.



Από την σελίδα Αγαπάμε Κάρυστο




Βασιλική Βαρελά

16 ώρ. 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ !!
Η διαβούλευση του έργου εταιρίας ΑΙΟΛΟΣ που αφορά τις ανεμογεννήτριες ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ λήγει σε μια εβδομάδα
Ο Δήμος Καρύστου να μπει στη διαβούλευση με Αντιρρήσεις διότι το έργο αυτό πρέπει και μπορεί να σταματήσει .
Έχει ενημερωθεί η νομική του υπηρεσία από τον ΣΠΠΕΝΚ
Δηλαδή να κάνει ΑΜΕΣΑ τις νομικές ενέργειες που χρειάζονται .
Έτσι γίνονται οι αγώνες !!!
➡️ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Απο δικηγόρο :
Με μεγάλη ικανοποίηση και ύστερα από την υποβολή των στοιχειοθετημένων Απόψεων-Αντιρρήσεών μας στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αποφασίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η διακοπή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης δύο Αιολικών Σταθμών της ΤΕΡΝΑ ΑΕ, λόγω της παράνομης κατάτμησής τους σε δύο διακριτά έργα, προκειμένου να αποφευχθεί η αξιολόγηση των σωρευτικών τους επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής εγκατάστασης, αλλά και η αδειοδότησή τους ως έργο υπαγόμενο στην Κατηγορία Α1 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
🔹Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Μακρακώμης για την συνέπειά του, αλλά και στους άοκνους φορείς, στις Κινήσεις Πολιτών και τους κατοίκους της Μακρακώμης, που αγωνίζονται για την προστασία της περιοχής τους από την αλόγιστη - άναρχη χωροθέτηση βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων.🔹
Αναμένουμε, βεβαίως, οι αρμόδιες αρχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας να επιδείξουν αντίστοιχα ανακλαστικά και σε πλείστες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παράνομης κατάτμησης αιολικών μονάδων, η περιβαλλοντική αξιολόγηση των οποίων εισέτι εκκρεμεί.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΓΙΟΚΑΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ... ΚΥΡΙΑΚΗ 23 23/10 11:00 π.μ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ A/r ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ÎΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...