Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πάσχα στην Κάρυστο 2022

 



Μετά από 2 χρόνια καραντίνας και περιορισμών,  κάναμε κανονικό Πάσχα και ο κόσμος πλημμύρισε την Κάρυστο και τα περίχωρα.

Με την βοήθεια του καλού καιρού, η παραλία βούλιαξε από κόσμο όλες τις μέρες, τα παιδιά έπαιξαν το Μεγάλο Σάββατο στην πλατεία σε μια μεγάλη υπαίθρια παιδική χαρά που στήθηκε με πολλά φουσκωτά και άλλα παιχνίδια, και πήγαν βόλτα με το τρενάκι.

Όμορφες πινελιές που θυμίζουν παραμύθι, οι κατασκευές που είχαν στηθεί στην παραλία και στην πλατεία. Τα παιδιά και οι μεγάλοι έβγαλαν τις αναμνηστικές τους φωτογραφίες και χάρηκαν πολύ.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έχει γίνει πια έθιμο με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ,βεγγαλικά και φαναράκια να υψώνονται στον ουρανό.

Την βραδιά της Ανάστασης όμως, στενοχωρηθήκαμε με την υπερβολή ρίψης δυναμιτών μέσα στο δημαρχείο που δημιούργησαν πολλές φθορές στα μάρμαρα κυρίως.

Το Δημαρχείο είναι μουσείο αλλά δεν φαίνεται κανείς πρόθυμος να το προστατέψει.

Την Κυριακή του Πάσχα, οι σούβλες και τα τραπέζια είχαν την τιμητική τους και δεν υπήρχε αυλή, η σπίτι που να μην γιόρτασε..

Με λίγα λόγια, περάσαμε πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ζωή μας από δω και μπρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...