Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πράσινο η φαλακρό βουνό? Μια ιστορία για βρυκόλακες και το ξεχασμένο Castello Rosso."E.A.Nοέμβριος 1998"






Μια ευχάριστη έκπληξη μας περιμένει στο τεύχος του Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση κάποιου πολιτιστικού συλλόγου με το όνομα ΦΥΣΗ!! που είχε την πρωτοβουλία της αναδάσωσης στην Όχη.
Πρώτη φορά ακούω για αυτόν τον σύλλογο και ποτέ δεν άκουσα για κάποια τέτοια προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.
Μήπως κάποιος/α αναγνώστης μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες?
Τι θα σκέφτονται σήμερα οι άνθρωποι που ονειρεύονταν να πρασινίσει το βουνό με τα νέα για παράνομα λατομεία και όλον αυτόν τον χαμό που γίνεται παντού?


Εσείς ξέρατε ότι τους βρυκόλακες τους έλεγαν ΔΗΓΟΥΣ? Ότι πίστευαν στους βρυκόλακες και ότι υπήρχαν μαρτυρίες που δεν υπήρχαν αμφισβήτηση για την ορθότητα τους?
Διαβάζουμε μια ιστορία με τίτλο Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΗΓΩΝ!
Βέβαια στο τετραγωνάκι με τίτλο την ΧΡΥΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ , βλέπουμε τα ποσά που είχαν διατεθεί για τον γνωστό μας δρόμο Κάρυστο Μαρμάρι. Παρόλα τα λεφτά, υπάρχουν λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τόσα λεφτά. Από κάτω διαβάζουμε άρθρο για τις αρχαιότητες στην Εύβοια. Έγινε Εφορία Αρχαιοτήτων βέβαια, αλλά το καημένο το Καστέλλο Ρόσσο, συνεχίζει να καταρρέει και οι καμάρες του υδραγωγείου πέφτουν μαζί με τα τοίχη η μια μετά την άλλη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...