Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Μεγάλη Παρασκευή 22/4/2022.

Αγία Μαύρα.
Είναι το τρίτο Πάσχα μετά τις συνεχόμενες καραντίνες και όλα φαίνεται να παίρνουν τον κανονικό τους ρυθμό.

Η Κάρυστος έχει πάρα πολύ κόσμο αυτές τις μέρες και η συνοδεία του Επιταφείου έγινε με την συμμετοχή ενός παλλόμενου και φωτεινού ανθρώπινου κύματος.

Η φωνή του παπά Κώστα Φράγκου συγκίνησε όλους και όλες εμάς που μεγαλώσαμε με την φωνή του και την παρουσία του σε όλα τα Πάσχα της ζωής μας. Βροντερή, επιβλητική, καθηλωτική, παρά την φθορά της ηλικίας , βαθιά συγκινησιακή μεταφέρει όλο το συναίσθημα της πίστης και της αίσθησης του θείου δράματος που κορυφώνεται πάντα στην λυτρωτική Ανάσταση του Κυρίου.

Ο καιρός γλύκανε επιτέλους και ο κόσμος πήγε όπως κάθε χρόνο στους επιταφείους των εκκλησιών.Μια έκπληξη μας περίμενε στην Αγία Μαύρα όπου βλέπουμε την εκκλησία να ανακαινίζεται. Η λειτουργία γίνεται σε μικρό εκκλησάκι στους χώρους του πρώην μοναστηριού.

Σαν να βλέπω τις καλόγριες να χαμογελούν εκεί που καθόντουσαν να υποδεχθούν του πιστούς τις μέρες της γιορτής και της ώρες της επίσκεψης.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Εσωτερικό Παναγία η Θεοσκέπαστη.

τμήμα μαρμάρινο ποδιού σε κτήσμα στην Παναγία την Θεοσκέπαστη
στον Αετό Καρύστου
Παναγία η Θεοσκέπαστη

καμπαναριό στην Αγία Μαύρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...