Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Τι κοινό έχουν οι Ανεμοπύλες με το αίμα κουκουβάγιας και τις εκλογές του '99? "Ελεύθερη Άποψη -Γενάρης 1999- αρ.φ.22. 2ος χρόνος."



 Την ώρα που ο Γιάννης Μανώλης αναγγέλει την δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023, διαβάζουμε για την μεγάλη εκλογική νίκη του Σπύρου Πλατυμέση μετά από τις 2 τετραετίες του Χ.Παπαχατζή. Απέναντι του στην Αντιπολίτευση είχε τον Χ.Παπαχατζή και τον Θ.Καρύκα, ενώ η Κούλα Βρανά δεν είχε καταφέρει να μπει στο Δ.Σ.

Στις 12 σελίδες της μηνιαίας εφημερίδας, βλέπουμε ειδήσεις και ανακοινώσεις που θυμίζουν συλλογικότητες που δεν υπάρχουν πια, και πολιτιστικές δράσεις που σπάνια βλέπουμε.

Για παράδειγμα στην σελίδα 12 η ανακοίνωση για τους ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ  '99.

Επίσης μεγάλο αφιέρωμα στους αγώνες και στις νίκες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας ΑΟΚ Καρύστου, του ΝΟΚ, δηλ του Ναυτικού Ομίλου αλλά και του Θ.Ε.Κ.

Το Θ.Ε.Κ είναι το ακρονύμιο του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ που είχε ανεβάσει παραστάσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία με τα δραστήρια και ταλαντούχα μέλη του. Τμήμα του ΘΕΚ ήταν και η ομάδα μπάσκετ που είχε πολλές και μεγάλες νίκες.

Θα πρέπει να καταγράψουμε την πορεία του ΘΕΚ, των ραδιοφωνικών σταθμών που τότε είχαν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά και στα πολιτιστικά πράγματα της εποχής, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα όλο τον κόσμο αφού η ακροαματικότητα τους κτυπούσε απίστευτα νούμερα.

    Ακόμα στην στήλη ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, διαβάζουμε ένα χρονικό για την αντιμετώπιση του κοκίτη με αίμα κουκουβάγιας!!, ενώ το δίπλα άρθρο του Γιάννη Θεοδώρου, μας βάζει σε πολλές πολλές σκέψεις για την πορεία των πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη μας.

Εν τάχει αντιγράφουμε ότι το 1999 η δημοτική αρχή του Χ.Παπαχατζή, είχε παραδώσει τις Ανεμοπύλες με δυναμικό 220 ατόμων στο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, επίσης ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΕΧΝΩΝ με 100 άτομα, ΣΚΑΚΙΟΥ με 20,  ΘΕΑΤΡΟΥ με 120 συμμετέχοντες μικρούς και μεγάλους , ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στους χώρους του Γιοκαλείου.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα αναφέρει το άρθρο του Γ.Θεοδώρου και θα σας παρακαλούσα να το ανοίξετε και να το διαβάσετε και εσείς.  




Σε κάποιο άλλο άρθρο θυμόμαστε την προβολή του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου. Ωραίες αναμνήσεις στο κατάμεστο Γιοκάλειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...