Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Σφυρίδης: Τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ - Οι μεν και οι δεν

 















ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΩΝ Α.Π.Ε. - 
ΟΙ ΜΕΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, - ΟΙ ΔΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

Τα ανταποδοτικά από ΑΠΕ δίνονται στις Τοπικές Κοινότητες που έχουν πληγεί από την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή τους.

Προϋπόθεση για την απόδοση τους είναι οι εταιρίες ΑΠΕ να έχουν κέρδος και τζίρο δηλαδή να αγοράζεται το ρεύμα που παράγουν από τον ΑΔΜΗΕ .

Μέχρι σήμερα αυτό συνέβαινε.

Εκείνο που δεν συνέβαινε είναι ο Δήμος Καρύστου να προβαίνει μετά από αίτημα των Τοπικών Κοινοτήτων σε συγκεκριμένα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και άλλων απαραίτητων τεχνικών έργων στα όρια των Κοινοτήτων που περιβάλλονται από αιολικους σταθμούς.

Η σημερινη Δημοτική Αρχή παράνομα καταναλώνει διαρκώς αυτά τα ποσά σε έργα στην πολη της Καρύστου ή για να καλύψει άλλες δαπάνες που έχει, όπως πληρωμή παροχής υπηρεσιών κλπ

Η δική μας παράταξη υπόσχεται να αποκαταστήσει την νομιμότητα στην διαχείριση των ανταποδοτικών εσόδων.

Όμως επίσης, δεν θα στηριχτουμε σε αυτά τα χρήματα για να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής στην ορεινή Καρυστία και αυτό διότι δεν γνωρίζουμε αν η ηλεκτροδοτηση από αιολικους σταθμούς θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ήδη ο ΑΔΜΗΕ για λόγους ευστάθειας του συστήματος αφαιρεί MW από τους αιολικους σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Το μέλλον της αιολικής ενέργειας είναι επισφαλές.

Εμείς θα αναζητήσουμε χρήματα για έργα υποδομής σε όλο τον Δήμο Καρύστου και από αλλες πηγές χρηματοδότησης όπως ΕΣΠΑ, Υπουργείο Εσωτερικών κλπ.

Πιστεύουμε πως το μέλλον της Νότιας Καρυστίας βρίσκεται στην αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού και όχι στην δήθεν ανάπτυξη από την εγκατάσταση αιολικών σταθμών που ισοδυναμεί με καταστροφη του φυσικού περιβάλλοντος, της παραδοσιακής οικονομίας και του τουρισμού.

Έτσι δεν δεχόμαστε ούτε μια επί πλέον ανεμογεννητρια στα όρια του Δήμου σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις των ΔΣ του Δήμου τις οποίες θα υλοποιήσουμε.

Βεβαίως εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εάν δηλαδή συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό η ηλεκτροδοτηση της χώρας από ΑΠΕ, θα παλέψουμε για να αυξηθούν τα ανταποδοτικά έσοδα εφόσον η Καρυστία έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό από την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην επικρατεια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...