Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Νέες νίκες με νέες ακυρώσεις αιολικών σταθμών! 43 Λιγότερες!


Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τις ανακοινώσεις του ΣΠΕΠΝΚ για ακόμα περισσότερες ακυρώσεις αιολικών σταθμών και μειώσεις άλλων σε αριθμό ανεμογεννητριών!

Κόντρα στην κυρίαρχη νοοτροπία του μηδενισμού, όσοι συνεχίζουν να αγωνίζονται νικούν το λαίμαργο σύστημα των άπληστων "επενδυτών" που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και το μόνο που βλέπουν είναι στρέμματα για βάσεις αιολικών.

Αντισταθείτε στον μηδενισμό του ότι δεν γίνεται τίποτα! Τόσες αποδείξεις έχουμε ότι μπορούμε να σώσουμε όλο και περισσότερα σημεία!  

Εμπρός λοιπόν για νέες νίκες!






Βασιλική Βαρελά - Σύλλογος Προστασίας Νότιας Καρυστίας.

 ΑΥΤΕΣ ΛΙΓΟΣΤΕΎΟΥΝΕ .....ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ !!

Τρεις αιολικοί σταθμοί καταργήθηκαν μέσα στο δάσος βελανιδιών ανάμεσα σε χωριό Άγιο Δημήτριο και επαρχιακό δρόμο Μαρμάρι - Αμυγδαλιά ✌️✌️✌️
Θέσεις Γκρόπα , Μομίλι και Αγκάθι ,16 ανεμογεννητριες
Μαζί με τον αιολικό σταθμό στα Δίστρατα που καταργήθηκε εντελώς και τα αιολικά σε θέση Πλάτανος και Λιαπούρθι που μίκρυναν έχουμε 16 + 10 = 26 λιγοτερες ΑΓ
Περίπου 5 δεν εγκρίθηκαν στη θέση ΣΠΑΡΤΙΑ Καλλιανού και αποσύρθηκαν στις θέσεις Ποθι (2 ΑΓ ) και Άγιος Ιωάννης Καρύστου (10 ΑΓ )
♦️ΣΥΝΟΛΟΝ : 26 + 17= 43 Ανεμογεννητριες ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ♦️
Εκκρεμούν επίσης 2 προσφυγές στο ΣτΕ για τα έργα ΑΠΕ ΑΙΟΛΟΣ και DMX από τον Δήμο Καρύστου .
Οι επίμονοι αγώνες του ΣΠΠΕΝΚ και όλων των συναγωνιστών πανελλήνια για την αποφυγή χωροθέτησης αιολικών σταθμών μέσα σε περιοχές Natura ,δικαιώνονται έστω και εν μέρει .
Αισιοδοξούμε για μεγαλύτερες νίκες έτσι ώστε να γλιτώσουν και άλλες περιοχές ( κατοικημένες και αρχαιολογικοί χώροι ) από αυτήν την κατάρα του αέρα που ούτε το κόστος του ρεύματος μειώνει ούτε προσφέρει καθαρή ηλεκτροδότηση χωρίς εργοστάσια φυσικού αερίου , ενώ αντιθέτως βλάπτει τα φυσικά τοπία ,την υγεία των ανθρώπων και την βιοποικιλότητα
Θυμίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να ηρεμήσει αν κατοικεί κοντά σε αιολικό σταθμό λόγω του συνεχούς μονότονου θορύβου της πτερωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου