Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα 27/2/2023

 

Καθαρά Δευτέρα και οι χαρταετοί αραιά αραιά, ανεβαίνουν και πετούν.

Οι δυνατοί νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που κρύβει τον ήλιο δεν βοηθούν πάρα πολύ για μια μεγάλη εξόρμηση στην εξοχή για το πέταγμα του αετού, αλλά υπάρχουν ήδη αρκετοί να στολίζουν τον ουρανό.

Θυμάμαι όταν γινόντουσαν τα κούλουμα σε ένα πλάτωμα προς τον Μπούρο με την ορχήστρα που το προηγούμενο βράδυ έπαιζε στον μεγάλο χορό των Ανεμοπυλών να δίνει τον ρυθμό. Απλωμένα παντού τα απαιτούμενα για το πικ νικ και ο κόσμος σε παρέες μεγάλες και μικρές γέμιζε τα πλατώματα μέχρι και το άγαλμα. 



Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ούτε από όταν έκαναν την πρώτη τους προσπάθεια για τον Μακαρούνα στην Λέσχη 4χ4. Τι γέλιο ήταν αυτό? Αξέχαστο!! Το έθιμο του Μακαρούνα και το πανηγύρι με τα κούλουμα στην παραλία ήταν αναπόσπαστο μέρος των εορτών της αποκριάς και σε όλους λείπουν. Ας ελπίζουμε ότι όλα θα μπούνε στην σειρά τους σιγά σιγά, να έχουμε ειρήνη, υγεία, ομόνοια και όλα θα γίνουν πάλι και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν πολύτιμες στιγμές χαράς με φίλους και οικογένεια.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...