Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου «Δημήτρης Ρήγας», χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μελισσοκόμων συναδέλφων, πολλών Μελισσοκομικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιούνται την Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023.
Με την παρούσα ανακοίνωση, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος παραγωγής, η οποία σε συνδυασμό τις εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνουν οι έμποροι-διακινητές εξαφανίζουν το εισόδημά μας και απειλούν την επιβίωσή μας.
Σύσσωμα, τα μέλη του συλλόγου μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική με αιτήματα:
- Τη λήψη μέτρων για τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, λόγω της αύξησης των τιμών σε όλα τα μελισσοκομικά εφόδια.
- Την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αλλά και της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.
- Την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο μέλι και διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, που το κράτος αρνείται πεισματικά.
- Τον καθορισμό κατώτατου ορίου συνολικών γυρεόκοκκων στο ελληνικό μέλι ώστε να μειωθούν οι ελληνοποιήσεις, που το ίδιο το κράτος ευνοεί με την υπάρχουσα νομοθεσία .
- Ελληνικό Σήμα αποκλειστικά στους μελισσοκόμους και όχι στους εμπόρους-διακινητές όπως σχεδιάζεται.
- Τη διόρθωση του Μελισσοκομικού Μητρώου βάση των προτάσεων των μελισσοκομικών φορέων και εκ νέου διαβούλευση για μία νέα έκδοση.
- Την αφαίρεση των άρθρων που προβλέπουν μέχρι και απαγόρευση εργασίας για 1-2 χρόνια, για ασυμφωνίες της τάξης του 10% στις δηλώσεις των μελισσιών, ενώ απαγορεύουν την ανάπτυξη της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης από ένα ποσοστό και πάνω.
- Να μας επιτραπεί η είσοδος σε δάση και να αφαιρεθούν από την πυροσβεστική διάταξη τα, πρακτικά ανεφάρμοστα άρθρα, που ορίζουν τις αποστάσεις που πρέπει να έχει μία κυψέλη από δέντρα και θάμνους. Δεν είμαστε εμπρηστές. Οι μελισσοκόμοι ζούμε από τα δάση και είμαστε συνειδητά η ασπίδα προστασία τους.
- Την πώληση χωρίς περιορισμούς σε όλη την επικράτεια και την κατάργηση του ορίου των10 κιλών ανά κυψέλη και 1200 κιλών ανά έτος, που είναι το χαμηλότερο της Ευρώπης, απόφαση του ΥΠΑΑΤ 144/15067 (ΦΕΚ 466/2019).
- Την αποσύνδεση του κανονισμού 852/2004 από το ΠΔ 79/2007, που αναιρεί την εξαίρεση του κανονισμού και εμποδίζει τους μελισσοκόμους να διαθέσουν την παραγωγή τους ως πρωτογενή.
- Την κατάρτιση Εθνικών μέτρων για συσκευαστήρια μελιού ως πρωτογενές προϊόν.
- Την άδεια για κίνηση των μελισσοκομικών φορτηγών αυτοκινήτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
- Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στη Νότια Εύβοια «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ». Η επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας, που δεν έχει σταματημό, καταστρέφει τον τόπο μας. Η ανεξέλεγκτη εκρίζωση μελισσοκομικών φυτών, τα σύννεφα σκόνης, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των αιολικών σταθμών, δημιουργούν στα βουνά μας ένα απέραντο βιομηχανικό τοπίο που βλάπτει τις μελισσοκομικές δραστηριότητες και το εισόδημά μας. Απαιτούμε λήψη μέτρων για την προστασία της μελισσοκομίας από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των μπαταριών ενέργειας και αποζημιώσεις από τις εταιρείες για τις βλάβες που μας έχουν δημιουργήσει.
- ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα της ΔΗΘΕΝ «Πράσινης Ανάπτυξης», που ευαγγελίζονται όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να γεμίζουν με ζεστό χρήμα τις τσέπες των επιχειρηματιών και να αδειάζουν τις τσέπες του λαού αναγκάζοντας τον να πληρώνει πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όλες μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου