Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η συνάντηση με τον Σκρέκα, και δελτία τύπου από τον κ.Χατζηνικολή και κ.Παρασκευά.

Τον έπιασε απροετοίμαστο τον υπουργό ο Ζάχος Χατζηνικολής με την υπόλοιπη αντιπροσωπία στο υπουργείο στην συνάντηση για την αδιανόητη κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας.

Η συνάντηση έγινε στις 6.30 το απόγευμα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπαλλήλων , ακόμα και της γραμματείας μιας και δεν ήταν εκεί. 

Καταλαβαίνω και συμπονώ τον υπουργό που τον ταλαιπωρήσαμε τέτοια ακατάλληλη ώρα, για ένα τέτοιο θέμα που από ότι είδαμε δεν είχε ιδέα.

"Τι πειράζει?" Είπε. "Είναι μακριά "...Τίποτα δεν ήξερε ούτε για την κτηνοτροφία, ούτε για την μελισσοκομία, ούτε για τους αρχαιολογικούς χώρους, ούτε καν για την νομοθεσία, μιας και εκεί πια στην εξήγηση της κ.Χάνου, κάπως μαζεύτηκε.

Όσο για τις μπαταρίες, η έννοια του ήταν το ότι δεν έχουν σκεφτεί τα ανταποδοτικά...ΚΡΙΜΑΑΑΑ!

Τι τον νοιάζει τον Σκρέκα? Εκλογές σε λίγο καιρό και η εκλογική του βάση είναι μακριά..πιθανόν να έχει και άλλο πόστο. Άλλωστε, έκανε "καλά" την δουλειά του στο υπουργείο . 

Το συμπέρασμα από όσα μας είπαν και από όσα διαβάζουμε στα δελτία τύπου, είναι δυσοίωνα και όλοι εμείς, αισθανόμαστε να μεγαλώνει το χάσμα με την κυβέρνηση και να είμαστε "απέναντι", αν και δεν υπάρχει και κάποιος πυλώνας εξουσίας να στηριχτούμε με αξιοπιστία.

Μετά από όλα αυτά, όλοι οι βουλευτές και όλοι και όλες οι υποψήφιοι/ες, θα μπορούσαν να κάνουν ένα μέτωπο πίεσης, σύμφωνα πάντα με όσα μας λένε, ιδιωτικά και δημόσια.

Η Κάρυστος στην αρχαιότητα ήταν πόλη - κράτος, και η Αθήνα δεν ήταν πάντα φιλική. Σαν να γυρίζουμε χιλιάδες χρόνια πίσω και τα διαφορετικά συμφέροντα φέρνουν στην επιφάνεια την καλά κρυμμένη υποτέλεια της περιφέρειας στο κέντρο...

'" Οι Ευβοείς, ως και άλλοι Έλληνες διωκούντο κατά τους αρχαιοτάτους χρόνους υπό βασιλέων ων και αι εξουσίαι κατά Θουκιδίδην, "ήσαν επί ρητοίς γέρασι πατρικαί βασιλείαι"

 




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΝ κ. ΣΚΡΕΚΑ



Προχθές πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ Σκρέκα για τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ . Συμμετείχαν ο κ Δήμαρχος , εγώ και ο κ Παρασκευάς, εκπροσωπώντας , έτσι ,το ΣΥΝΟΛΟ του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μικρή αντιπροσωπεία φορέων ( λόγω του περιορισμού ) εκ των κ.κ Ευαγγελου Σφυρίδη , Ρόδως Σφυρίδη η κ Επιστήμη Χάνου εκ μέρους των Στύρων Νημποριου και Κώστα Βερούχη . Όλοι ανεξαιρέτως , ανοίγοντας τον εικονιζόμενο χάρτη και με εξαιρετική από όλους επιχειρηματολογία, εξηγήσαμε στον Υπουργό τους λόγους που δεν θα επιτρέψομε ΚΑΜΜΙΑ επιπλέον ανεμογεννήτρια , μπαταρίες και όλα τα συνωδά . Κατόπιν καταθέσαμε φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα .
Εγώ προσωπικά πέραν των άλλων , γνωστοποίησα – όπως και όλοι οι άλλοι άνω συμμετέχοντες - στον Υπουργό ότι έχομε ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ , Δημοτικό Συμβούλιο , όλοι οι φορείς και η πλειοψηφία του λαού να μην επιτρέψομε να περάσει όχι χωματουργικό , αλλά ούτε κουνούπι
Μεταξύ των άλλων ο Υπουργός ανέφερε ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες εγκρίνουν τις διαδοχικές άδειες . Η απάντηση μου ήταν ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες που εγκρίνουν τις άδειες και όπως προκύπτει από τις γνωμοδοτήσεις τους και το αιτιολογικό τους ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , χρησιμοποιώντας και βαρύτερο χαρακτηρισμό . Του ανέφερα ενδεικτικά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη το 2017 , κομμένο και ραμμένο για τις εταιρίες Α Π Ε και την εσκεμμένη άρνηση για οιανδήποτε αναθεώρηση αυτού , καθώς και την άρνηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού λόγω των ΑΠΕ ( αυτά θα τα πω και στην συνάντηση της 8-2-2023 για το ιδιοκτησιακό στον Αμυρά )
Τέλος του ανέφερα ότι εμείς δεν θα επιτρέψομε να καταστραφεί ο ευλογημένος τόπος μας , για να πλουτίσει ακόμη περισσότερο ο πεθερός του Γεραπετρίτη και οι λοιποί σε βάρος ημών και κυρίως των απογόνων μας και ότι εάν δεν αλλάξουν τακτική, η Κυβέρνηση στον Δήμο Καρύστου θα πάθει πανωλεθρία στις προσεχείς εκλογές . Του υπενθύμισα , δε, την δήλωση του Πρωθυπουργού , ότι …. οπου υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις δεν θα μπούν Α/Γ …….
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εάν δεν κλιμακωθούν οι αγώνες με την πολύ μεγάλη συμμετοχή των δημοτών όλου του Δήμου μας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
Ότι αιολικό υπάρχει , ότι μπαταρίες αποθήκευσης υπάρχουν (ήδη ζητάνε πέντε σε πέντε σημεία), ότι κεραίες ( ήδη είναι ΠΕΝΤΕ !!!! ) υπάρχουν για να έχουν σήμα οι γύρω του Δήμου μας περιοχές, ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΔΩ .
Δεν ξέρω τι γίνεται , μας βρήκαν αδιάφορους και εν μέρει συμμάχους , πάντως αυτά θα γίνουν ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ . Ποτέ δεν βγήκα «ψεύτης» , παρόλο που το ευχόμουν , διότι φωνάζω 10 χρόνια , αρχικά σε ώτα μη ακουόντων , τώρα – ευτυχώς - σε ώτα πολλών ακουόντων .
Εάν ήταν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, θα τους είχαν πετάξει στην θάλασσα , όπως κάνανε το 1978 .Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας , δηλαδή ,για ποιό λόγο φρόντισαν για εμάς . Εμείς πως την έχομε δει έτσι , τόσο υπεράνω , δεν το καταλαβαίνω .
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 4-2-2023
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Στην συνάντησή της αντιπροσωπείας του Δήμου Καρύστου και των φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος συμμετείχε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση έγινε στον απόηχο της κινητοποίησης των φορέων και του δήμου Καρύστου την περασμένη βδομάδα στο Υπουργείο όπου απαιτήθηκε να μπει τέρμα στην επέλαση των ενεργειακών ομίλων στην περιοχή.

Ο Δ. Παρασκευάς στις παρεμβάσεις του τόνισε πως η περιοχή του δήμου Καρύστου, που είναι μακράν πρώτη σε παραγωγή αιολικής ενέργειας στη χώρα με περίπου 500 ανεμογεννήτριες να λειτουργούν ήδη, δε χωρά άλλες ανεμογεννήτριες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δε θα επιτρέψουμε να ξεκινήσουν άλλες εργασίες για εγκατάσταση αιολικών! Υπογράμμισε πως αυτό που απαιτούν οι φορείς και ο Δήμος είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση, που καθορίζουν το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να σταματήσει η επέλαση των ενεργειακών ομίλων στην περιοχή.

Ολόκληρη η αντιπροσωπεία συνέκλινε στα παραπάνω ενώ αναδείχθηκαν από τις παρεμβάσεις των φορέων τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ηχητική και οπτική όχληση σε οικισμούς, τα προβλήματα στη δραστηριότητα κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και την καταπάτηση αρχαιοτήτων.

Ο κ. Υπουργός, υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης, έκανε τον «κινέζο» για τα παραπάνω προβλήματα ρωτώντας προκλητικά «τι σας ενοχλούν οι ανεμογεννήτριες;» Δεν έδωσε καμιά δέσμευση παρά μόνο πρότεινε περισσότερα ανταποδοτικά έργα και επιφυλάχθηκε για την επανεξέταση ορισμένων αιολικών πάρκων σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σύσσωμη η αντιπροσωπεία τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένη σε κανενός είδους παζάρι για να δεχθούν να συνεχιστεί η εγκατάσταση νέων αιολικών στην περιοχή!

Ο λαός της Καρύστου έχει πλούσια πείρα από τις υποσχέσεις και «δεσμεύσεις» Υπουργών όλων των κυβερνήσεων, αλλά και από τα έργα τους. Έχει πλούσια πείρα από το τι σημαίνει ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αξιοποιώντας αυτή την πείρα μπορεί να συνεχίσει και να εντείνει την πάλη του ώστε να μην επιτρέψουμε να μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στην περιοχή, να διεκδικήσουμε μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ως τώρα εγκαταστάσεις.

Πηγή:eviatopblog.gr

Karystiapost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου