Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η παράδοση μας χρειάζεται ανθρώπους με πάθος ! Πρόσκληση !

Η Χρυσούλα Παλιούρη μετά τις πολύ πετυχημένες  παρουσιάσεις  μουσικών της περιοχής μας, οργανοποιών  και μουσικών οργάνων, μας προσκαλεί στις 23 Ιουνίου στην πλατεία Καρύστου να κάνουμε μια γιορτή, ένα γλέντι όπως παλιά. Να κάψουμε τα στεφάνια, να ακούσουμε πάλι την Καβοντορίτικη λύρα, το νταούλι και την φλογέρα , να ακούσουμε  την χορωδία του Μουσικού Διαύλου σε παραδοσιακά τραγούδια!

Πολλοί θέλουν πολλά αλλά μόνο αν υπάρχει πάθος και γνώση μπορεί να δημιουργηθεί κάτι που θα παρασύρει και άλλους και να υπάρξει κάτι κινηματικό. Αυτό βλέπω ότι γίνεται τώρα και ελπίζω να δούμε επιτέλους μια πραγματική αναβίωση της μουσικής μας ταυτότητας. 

Πριν μερικές μέρες ενημερωθήκαμε ότι ο Γιάννης Μαμάς διδάσκει τζαμπούνα στον χώρο της Βυζαντινής Χορωδίας και αρκετά παιδιά έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Όσο αφορά την έρευνα της, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο στον νέο λογαριασμό στο You Tube !

Καλή επιτυχία σε όλα και σε ακόμα καλύτερα!

 






https://www.youtube.com/@kavodoritiki-lyra- Οδοιπορικό στην παράδοση.

"Στης 23 Ιουνίου 2024 ημέρα Κυριακή, απογευματινή ώρα, επαναφέρουμε το έθιμο του Κλήδονα στην πλατεία Καρύστου!!!
Θα ηχήσει η Καβοντορίτικη λύρα με νταούλι , φλόγερα μαζί με την χορωδία του μουσικού δίαυλου Καρύστου σε παραδοσιακούς τοπικούς σκοπούς .
Να φέρετε όλοι τα στεφάνια σας !!!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...