Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Παραίτηση Τσίπρα, μια άλλη μέρα.

 

 Ήταν το όμορφο παλικαράκι που υποσχόταν μια νέα εποχή στον Σύριζα και την έφερε.

Είναι πολύ νέος ακόμα και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος για το τι θα φέρει το μέλλον. Είτε ξαναγυρίσει είτε όχι στον Σύριζα, είτε κάνει άλλο κόμμα, είτε ακολουθήσει άλλη καριέρα-που το βλέπω μάλλον απίθανο-, ο Αλέξης πέρασε από την ζωή μας και την καθόρισε σε κρίσιμες στιγμές.

 Όταν μπαίνουν στην βουλή κόμματα σαν τους Σπαρτιάτες και την Νίκη, τότε εκτιμάς οτιδήποτε σαν καλύτερο.. 

Το άστρο του Αλέξη, η προσωπική του λάμψη είναι αδιαπραγμάτευτη και όποιος πιστεύει ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο, ζει σε άλλο κόσμο .

Όμως δεν φτάνουν όλοι για όλα. Οι κολοντούμπες, τα κάπιταλ κοντρολς, τα "δεν κατάλαβα " το " 'Οχι που έγινε Ναι" στο δημοψήφισμα, η ακραία προσωπική επίθεση σε πρόσωπα πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση, οδήγησαν τα πράγματα εδώ που είναι και οδήγησαν κατά πολύ να οδηγηθεί η αντίδραση σε κόμματα που δεν έπρεπε να μπουν στην βουλή.

Μπορεί στον Σύριζα να πιστεύουν ότι φταίει η ΝΔ, όπως πιστεύουν ότι για όλα τα κακά είναι υπεύθυνη η ΝΔ και αυτή η στραβομάρα θα οδηγήσει σε ακόμα πιο χαμηλά ποσοστά στο μέλλον.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτάει την τηλεόραση με σαστιμάρα τον Αλέξη να λέει με χαμόγελο.....το έκανα λάθος..Δεν νομίζω ότι κατάλαβε ποτέ, ούτε αυτός ούτε άλλος από το περιβάλλον του το τι σήμανε αυτό το λάθος για μας και ότι για πολλούς ήταν η καταστροφή.

Τι να πρωτοθυμηθώ τι να ξεχάσω...Θυμάμαι το ταξίδι στην Βενεζουέλα. Θα έφερναν πετρέλαιο κατευθείαν ...Θα έφερναν ζεστό χρήμα από την Ρωσσία, θα, θα ...

Διαβάζω ότι πρέπει να σεβαστώ την ώρα της παραίτησης του και εγώ και όλοι. Διαβάζω για μεγάλο ηγέτη και ότι πρέπει να καθόμαστε σούζα αυτή την ώρα και αυτές τις μέρες, να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του.

Να σας πω...Δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να μας λέει για σεβασμό την ώρα που δεν σεβάστηκαν ούτε τις παρελάσεις με τις μούτζες και τα τρελά περπατήματα από ηθοποιούς που ήταν υποψήφια μια από αυτούς αυτές τις εκλογές.

Δεν νομίζω ότι θα σεβαστώ τον Αλέξη που έπαιρνε και έκανε σημαία ότι έδινε λόγω στην Τουρκία να μας κατηγορεί. 

Και για να κλείσουμε με αυτά τα λίγα για να μην συγχιστούμε με περισσότερα, ας καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι νέοι δεν είναι σωτήρες επειδή απλά είναι νέοι.

Χρειάζεται μόρφωση, πείρα, εμπειρία.. Η εμπειρία χιλιετιών που τον λόγο είχαν όσοι τα είχαν όλα αυτά σε μικρές η μεγαλύτερες κοινωνίες δεν αναιρέθηκε τελικά από τον Αλέξη.

Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι διάσπαρτη και αν δεν βρεθεί μια ηγετική φυσιογνωμία με δυνατότητες πολύπλευρες και ιδιαίτερη ευφυία να ελιχθεί σε αυτό το ρευστό παγκόσμιο σκηνικό, θα παραμείνει κατακερματισμένη και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν.

Να θυμόμαστε όμως ότι οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από τις μάχες και  τα μεγάλα ΟΧΙ, που δεν τα έχουμε ακούσει ούτε τα έχουμε δει μέχρι τώρα από κανέναν.

Kαι οι ηγέτες δεν φοβούνται τις λέξεις.. Λένε, Παρατούμαι! Όχι, παραμερίζω..Αλλάξαμε το νόημα τόσων και τόσων λέξεων, ας αλλάξουμε το νόημα και σε άλλη μία!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Δεν θα είχα γράψει τίποτα αν δεν ήταν τόσα και τόσα γραπτά που μαλώνουν όσους δεν γράφουν τα καλύτερα με την παραίτηση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...