Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

"'Επεα πτερόεντα" προεκλογικές κουβέντες για τα αιολικά.

ΛΙΒΑΔΑΚΙ
Μετά την ανακοίνωση της εξαίρεσης του αιολικού πάρκου στην θέση Δίστρατα όπως και μερικών άλλων σε άλλες θέσεις, αναζωπυρώνεται η ελπίδα για την κατάργηση των αιολικών στην θέση Λιβαδάκι, Λυκόρεμα, Νημποριό και Αμινού. Θέσεις σημαντικές, τουριστικές και οικιστικές. Δηλαδή, η αγωνία  είναι μεγάλη για την καθημερινότητα και τον βιωπορισμό κατοίκων όπως και τις ευρύτερες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση τους τόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν προχωρήσει σε κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή τους, ο δήμος έχει καταθέσει τις αντιρρήσεις του και το θέμα έχει πάρει την νομική οδό.

Ρώτησε ένας γνωστός μου για αυτό το θέμα βουλευτή κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας και η απάντηση ήταν, "Αυτά δεν θα γίνουν" και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις.
Πρώτη ερώτηση. Είναι τελικά πολιτική απόφαση? Και αν ναι, γιατί δεν την παίρνουν να τελειώνουμε να γλυτώσουμε  τα δικαστικά η άλλα έξοδα? 
Δεύτερη ερώτηση. Πως το λέει τόσο σίγουρα με την βουλή κλειστή αφού δεν  μπορεί να επέμβει πολιτικά?
Τρίτη ερώτηση. Αν είναι τόσο σίγουροι όλοι ότι δεν θα γίνουν, γιατί δεν το βλέπουμε στην Διαύγεια?
Τέταρτη ερώτηση. Μήπως είναι όλες αυτές οι θέσεις προπέτασμα καπνού για να καταπιούμε κάτι άλλο πιο βαρύ όπως τις μπαταρίες για παράδειγμα? Η , κάτι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ?
Πέμπτη ερώτηση.. ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

 Η έκφραση " 'Επεα πτερόεντα" είναι του Όμηρου και σημαίνει "Λόγια που τα παίρνει ο αέρας, χωρίς καμιά αξία", αλλά ότι επηρεάζει το σήμερα και το μέλλον, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελαφρότητα ούτε από αυτούς που τα λένε, ούτε από αυτούς που τα ακούν.


. «Τόσες πολλές φορές τον είχανε ξεγελάσει, ώστε θεωρούσε τις υποσχέσεις έπεα πτερόεντα, λόγια που τα έπαιρνε ο άνεμος, χωρίς καμία αξία.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου