Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ερώτηση της Άννας Καρύκας για τις μπαταρίες αιολικών στην Καρυστία.

 

Αντιαιολικό Μέτωπο Ν.Καρυστίας.


1 ώρ.ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ " ΣΠΑΤΑ" ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ( συνέχεια)
Την Τρίτη 7/3/2023 ο Δήμος Καρύστου έστειλε αίτηση ανάκλησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για εγκατάσταση μπαταριών αποθήκευσης αιολικής ενέργειας στην θέση ΣΠΑΤΑ , που υπέγραψε στις 9/12 /2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στ.Ελλαδος κ.Ηλιας Κυρμανίδης χωρίς να λάβει υπόψιν του την ανυπαρξία νομικού πλαισίου αδειοδότησης τέτοιων εγκαταστάσεων όπως και την επικινδυνότητα αυτών για το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές .
Σήμερα στην Θήβα στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος , η σύμβουλος κ.Αννα Καρύκα έκανε επίκαιρη ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κ.Φανη Σπανό και Αντιπεριφερειάρχη κ.Ηλια Κυρμανιδη σχετικά με την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Καρύστου για τις μπαταρίες στη θέση ΣΠΑΤΑ .
Ο κ.Κυρμανιδης ΑΠΕΦΥΓΕ να απαντήσει και δήλωσε πως θα απαντήσει γραπτώς στην σύμβουλο κ.Αννα Καρύκα .
Καταλαβαίνουμε πως μετά την εθνική τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ οι κυβερνητικοί αυτοδιοικητικοί τρέμουν τα θέματα που εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια του πληθυσμού .
🆘Προς τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος 🆘
Αν πραγματικά έχετε ξαφνικά ευαισθητοποιηθεί για την ζωή και την υγεία των κατοίκων της Περιφέρειας σας ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ την άδεια για τις μπαταρίες στα ΣΠΑΤΑ !!
Είναι απλό και έτσι θα γλιτώσει ο Δήμος Καρύστου τα έξοδα για προσφυγή στο ΣτΕ και εσείς μια ακόμη καταδίκη της πολιτικής που ακολουθείτε .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!
ΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΆΔΑ !!
ΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ !!
ΠΡΩΤΑ Η ΖΩΉ ΚΑΙ Η ΥΓΕΊΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!
Θυμίζουμε ότι εγκαταστάσεις μπαταριών σημαίνουν:
♦️Δέσμευση τεραστίων εκτάσεων πεδινών περιοχών και αποψίλωση αυτών από βλάστηση
♦️Κίνδυνο ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που δεν σβήνουν εύκολα με κανένα τρόπο
♦️Κίνδυνο διαρροής τοξικών ουσιών από τις μπαταρίες στο υπέδαφος με αποτέλεσμα μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
♦️Tα αέρια που απελευθερώνονται μετά από φωτιά σε Li-BESS (Li-BESS = Lithium Battery Energy Storage Systems) είναι τοξικά, εύφλεκτα, επιβαρυντικά για το περιβάλλον, για την υγεία, για τα ζώα, για τις καλλιέργειες, είναι διαβρωτικά κλπ. Αναζητήστε τα: HF (Hydrofluoric Acid), SO2 (Sulfur Dioxide), CO (Carbon Monoxide) PAH (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons), VDC Volatile Organic Compounds, HCN Hydrogen Cyanide.
♦️Η σεισμικότητα της περιοχής που εκδηλώθηκε το 2022 και αρχές του 2023 είναι απαγορευτική για την εγκατάσταση μπαταριών στην περιοχή. Οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε πάρκα Li-BESS είναι πολλές και καταστροφικές!!
♦️Το Λίθιο και το Κοβάλτιο 🔹δεν είναι ανανεώσιμες ύλες 🔹και προκαλούν καταστροφή στο περιβάλλον από την εξόρυξη, επεξεργασία μέχρι την χρήση τους
♦️Τέλος η ανακύκλωση των υλικών των μπαταριών μετά την λήξη τους είναι άκρως προβληματική και δεν αναφέρεται στην στοιχειώδη μελέτη περιβάλλοντος που υπάρχει μέσα στον φάκελλο της άδειας , ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ !!
Ενημερώνουμε επίσης πως ο Δήμος Καρύστου σε πρόσφατη απόφαση του ΔΕΝ εγκρίνει την έκδοση απο την Πολεοδομία του Δήμου βεβαιώσεων χρήσης γης για εγκατάσταση συσσωρευτών αιολικής ενέργειας .
Υπάρχουν ακόμη 6 ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις 14 Μάη η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Π   Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η           Σας  καλούμε  να προσέλθετε  σε ΕΙΔΙΚΗ  Συνεδρίαση  Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στο  Κέντρο Περιβαλλ...