Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

WhatsApp Messenger Messenger ΑΠΟΨΕΙΣ Συνέντευξη Αγιοστρατίτη στο sofiascomments-Τι δήλωσε για το Επιμελητήριο και την Κάρυστο, την Ακτοπλοία και τη Reggatta

 Συνέντευξη Αγιοστρατίτη στο sofiascomments-Τι δήλωσε για το Επιμελητήριο και την Κάρυστο, την Ακτοπλοία και τη Reggatta

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέντευξη Αγιοστρατίτη στο sofiascomments-Τι δήλωσε για το Επιμελητήριο και την Κάρυστο, την Ακτοπλοία και τη Reggatta

Συνέντευξη στο sofiascomments έδωσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη με αφορμή την επίσκεψή της στην Κάρυστο.

Δείτε τι δήλωσε στη Σοφία Κόλλια

Όσο αφορά την παρουσία του Επιμελητηρίου στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Μιλούζ θα πρέπει οι επιχειρηματίες- παραγωγοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ανταποκριθούν άμεσα όταν το Επιμελητήριο ανακοινώσει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για δειγματισμό για να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι Ευβοείς να διοχετεύσουν τα προιόντα τους στην Γαλλική αγορά.

Στον μισθωμένο χώρο από το Επιμελητήριο φιλοξενήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων και ο δήμος Καρύστου. Υπήρξε μια μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και με την κίνηση της Ένωσης Ξενοδόχων να προσλάβει μεταφραστή μπόρεσε τον μήνυμα της Εύβοιας να φτάσει σε πολύ περισσότερο κόσμο.

Για να μπορέσει κάποιος να προβεί σε κάποια εμπορική πράξη θα πρέπει να έχει Γαλλικό ΑΦΜ. Για αυτόν τον λόγο πέρυσι δεν υπήρχε κάποια πώληση παρά μόνο δειγματισμός.

Αυτή την φορά όμως η εταιρία A LA GREC επισκέφθηκε το Επιμελητήριο και μετά από δειγματισμό προιόντων προχώρησαν σε έρευνα αγοράς στην Γαλλία μέχρι να κατασταλάξουν σε έναν κατάλογο προιόντων. Έτσι λοιπόν υπεγράφη συμβόλαιο με τους παραγωγούς για διανομή προιόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Λόγω της αδελφοποίησης το Επιμελητήριο έκλεισε συμφωνία με το Μπελφόρ για να διοχετεύονται στην δημοτική αγορά από την εταιρία A LA GREC.

Ενδεικτικά αναφέρουμε προιόντα όπως τα σύκα, το συκόμελο, γλυκά του κουταλιού, μανιτάρια, και χυμός Ρόδι.

Για αυτό λοιπόν επιμένω ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμαστούν για να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι παραγωγοί στην Γαλλική αγορά.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΣ.

Ένα θέμα που γνωρίσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν η μελέτη του Πανεπιστημίου PO (ΠΟ) για την ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αναδειχθούν στην Νότια Εύβοια όπως καταδυτικός τουρισμός, ποδηλατικός κλπ. Η μελέτη που πληρώθηκε από το Επιμελητήριο κόστισε 2500 ευρώ και φυσικά ο στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΟΕΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ .

Επίσης χρηματοδότησε την εκπομπή “Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ” της ΕΡΤ 1 που είδαμε πρόσφατα.

ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Το θέμα που μας απασχολεί εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο αρκετά έντονα θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Μέχρι πρόσφατα η Εύβοια δεν υπήρχε στον Νησιωτικό χάρτη λόγω της σύνδεσης της μέσω της γέφυρας με την Στερεά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλείεται από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επιστροφή μέρους των εισιτηρίων των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν το καράβι. Επίσης δεν μπορεί να επιδοτηθεί καμιά γραμμή με αυτό το καθεστός.

Μετά το συνέδριο στην Χαλκίδα τον Οκτώβρη ακολούθησε η Σύσκεψη στην Κύμη μεταξύ Επιμελητηρίου- Φορέων και Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι προσπάθειες επιστεγάστηκαν με επιτυχία και η Εύβοια μπήκε στον Νησιωτικό Χάρτη και όπως ανακοινώθηκε στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου, δημιουργείται ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συμμετέχει το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Έτσι, θα μπορούν να παρέχουν ένα πλέγμα εργαλείων όπως Εγγυοδοσία- Κεφάλαια κίνησης – χρηματοδότησης και άλλα!

REGGATA

Άλλη μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου είναι η REGGATA σε συνδιοργάνωση με τον Ιστιοπλοικό Όμιλο Χαλκίδας.

Για το καλοκαίρι του 2020 η Reggata είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας ο δήμος Καρύστου θα αναλάβει την τελετή λήξης όπως και την διαμονή των επιτροπών που κρίνουν τους αγώνες.

Για να εξηγήσουμε το πως έχουν μοιραστεί οι αρμοδιότητες είναι εύλογο ότι σε ότι αφορά την θάλασσα αποφασίζουν οι Ιστιοπλοικοί Όμιλοι σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ και τα υπόλοιπα είναι ευθύνη του Επιμελητηρίου όπως ξεναγήσεις, διαμονή κλπ.

Για φέτος στα λιμάνια όπου δεν θα γίνουν αγώνες, θα υπάρχουν εκδηλώσεις και ξεναγήσεις έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές με το αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Η κ Αγιοστρατίτη είναι και πρόεδρος της επιτροπής και προσπαθεί με συνεργασίες μεταξύ των φορέων και των αρχών να αναδειχθεί κάθε πτυχή που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κομμάτι του brand name Evia.

Η προηγούμενη Reggata, πήρε μέρος στην Βόρεια Εύβοια μόνο για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα το νησί μας είναι μεγάλο και κατά δεύτερον ήταν απόφαση την ιστιοπλόων να στηριχθούν στην βοήθεια των Ομίλων Λίμνης και Ωρεών.

Μια διοργάνωση που ετοιμάζεται μεθοδικά και θα πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι με ενθουσιασμό και ιδέες .

Ευχαριστούμε πολύ την κ.Αγιοστρατίτη που με υπομονή μας εξήγησε όλα όσα μας αφορούν και δηλώνουμε εθελοντές για την Reggata και ότι αποφασίσουν για μια αξέχαστη διοργάνωση και τελετή λήξης στην πόλη μας!!

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις 14 Μάη η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Π   Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η           Σας  καλούμε  να προσέλθετε  σε ΕΙΔΙΚΗ  Συνεδρίαση  Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στο  Κέντρο Περιβαλλ...