Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Κάρυστος- ένας παράδεισος που τον ανακαλύπτεις σιγά σιγά..

 


17 Αυγούστου σήμερα και πάρα πολλοί επισκέπτες επισκέφθηκαν την πόλη και την περιοχή μας φιλοξενούμενοι κατοίκων και Καρυστινών που μένουν στην Αττική , στο εξωτερικό η αλλού στην Ελλάδα.
Από πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, ακούμε το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή, η Κάρυστος με τα γύρω χωριά και τις παραλίες, είναι ένας τόπος που πρέπει να τον ανακαλύψεις σιγά σιγά για τον εκτιμήσεις και να τον αγαπήσεις. Για αυτό επιστρέφουν, γι' αυτό στο τέλος αποφασίζουν να έχουν μια μόνιμη βάση πολλοί από αυτούς.

Ακόμα και εμείς, οι μόνιμοι κάτοικοι, βλέπουμε σημεία αλλιώς , όπως φέτος με την δυτική παραλία, δίπλα στην Γαλλίδα με την καντίνα 040.
Εκεί που ελάχιστοι πήγαιναν, έγινε ένας τόπος γεμάτος ζωή και πλήθος επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι.
Η θάλασσα ίδια ήταν, η αμμουδιά το ίδιο, και όμως φέτος ήταν η πρώτη φορά που πάρα πολλοί άνθρωποι την γνώρισαν.

Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα, και να ακούω γύρω μου θετικά σχόλια για την πόλη, και τις διακοπές τους.
Φυσικά, δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους και υπάρχουν και αυτοί που δεν ευχαριστούντε με τίποτα. Που διαλέγουν την χειρότερη εμπειρία τους να την γενικεύσουν και να χαρακτηρίσουν μια ολόκληρη περιοχή από μια κακή δική τους προσωπική εμπειρία.
Αν ο άνθρωπος είναι καλοπροαίρετος, δεν δίνει τόσο σημασία και δοκιμάζει την επόμενη επιλογή για να διορθώσει την άσχημη εντύπωση. Και ευτυχώς, οι επιλογές μας είναι πάρα πολλές.
Αν το σκεφτούμε και εμείς οι κάτοικοι, σε πόσα μέρη δεν έχουμε βρεθεί ακόμα?! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά και το καλοκαίρι ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού!



φωτογραφίες παραλιών από την ομάδα Αγαπάμε Κάρυστο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου