Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ένας Αύγουστος σε περίληψη.

 Τελειώνει και αυτός ο Αύγουστος με μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί είχαμε αγαπημένα πρόσωπα κοντά μας και παρακολουθήσαμε τόσο όμορφα πράγματα, αλλά και πικρή με τις φωτιές να καίνε ακόμα και τους πολιτικούς μας να ζουν σε άλλον πλανήτη η σε άλλη διάσταση από αυτή που πληγώνει όλους εμάς. Ας θυμηθούμε όμως τις ωραίες στιγμές του φετινού Αυγούστου.

Σήμερα το βράδυ, 
ο Μουσικός Δίαυλος Καρύστου και η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής "Παναγιώτης Ξυδέας παρουσίασαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στα κάστρα της Καρύστου. Hχοληψία  του Μάνου Μαρούλη.
Κείμενα της Ευαγγελίας Αθανασίου και στην αφήγηση ήταν η Ευαγγελία Αθανασίου και ο Βαγγέλης Κολοκούρης.
Στην διεύθυνση των χορωδιών και στην συνοδεία πιάνου είναι η Φανή Γεβετζή.
Μια ρομαντική βραδιά με παραμυθένια και νοσταλγική διάθεση με τις συγκινητικές νότες της βράβευσης της μαέστρου επί 30 χρόνια Εύας Βασιλοπούλου και του Γιάννη Κατσαρού.
Ανεπανάλληπτη η προσφορά τους και εμείς συγκινηθήκαμε πολύ μαζί τους γιατί όλα αυτά τα 30 χρόνια, τους ακολουθούμε πιστά και μας έχουν χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Τι να πρωτοθυμηθώ και τι νας σας θυμήσω..
Χτες στην Άγκυρα η Σέβη Στελιάτου με τους δασκάλους και τους μαθητές της Μουσικής Σχολής "Σέβη Στελιάτου, μας παρέσυραν στο κέφι αγαπημένων τραγουδιών με την υπόκρουση των κυμάτων .
Πολύ κόσμος παρακολούθησε την συναυλία , τραγούδησε , χόρεψε και πήγε στο σπίτι του με πιο ανάλαφρη καρδιά. Πολύ ωραία ήταν και του χρόνου με υγεία και περισσότερη ώρα .




Την Δευτέρα 28 του μήνα, παρακολουθήσαμε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο  σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με μια αναδρομή στην ζωή του αγαπημένου μας συνθέτη στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο. Πολύ ωραίες φωνές, πάρα πολύ ωραία τραγούδια φυσικά, και αν το μικρόφωνο δεν έκανε από μόνο του τα δικά του, θα ήταν ακόμα καλύτερα.. Συμβαίνουν αυτά όμως και δεν πειράζει.
Η εκδήλωση ήταν μια προσφορά των Ανεμοπυλών.

Στις 22 Αυγούστου ανέβηκε στα Νέα Στύρα η κωμωδία Δεσποινίς Ντετέκτιβ . Την αναφέρω γιατί έπαιξε η ομάδα εφήβων από την Κάρυστο. Γελάσαμε πάρα πολύ και μετά δοκιμάσαμε μια ωραιότατη πίτσα στο Ακταίον. Μιά πάρα πολύ ωραία εκδρομή σε "καλοκαιρινή διάθεση". 
Είχαμε βέβαια την γιορτή κρασιού. Κοσμοσυρροή και γλέντι παντού στην παραλία και στα μπαλκόνια!

Καλή βεβαίως η Πίτσα Παπαδοπούλου αν αρέσει το είδος, αλλά η Στέλλα Κοφινά και ο Γιάννης Κονιτόπουλος έσκισαν. Προσωπικά πέρασα καταπληκτικά και από ότι είδα γύρω μου όλοι είχαν την ίδια ψυχολογία. Γράψαμε και ένα ποιηματάκι επί τη ευκαιρία.

Γιορτη κρασιου 2023.
Περασαμε πολυ ωραια,
Ολος ο κοσμος μια παρεα,
Ωραιες φωνες ,του τραγουδιου μια ιστορια,
Ηρθε να μας πει για καποια "αμαρτια".
Η γιορτη μας ειχε τυχη
Μας την χαρισε ο καιρος,
και ετσι αναψε ο χορος!
Ηταν μια καποια ευκαιρια,
να ξεχαστουμε απ'το κακο,
Οι ανθρωποι παντα βρισκουν ευκαιρια,
να ανταμωθουν σε μιας ορχηστρας τον βωμο.
Και του χρονου με υγεια,
χωρις φωτια ,μα με ανεμελια,
στους κυκλους παλι να ενωθουμε,
και στα τραπεζια με χαρα.

Στις 23 του μήνα στην παραλία είχαμε έντεχνο με μεγάλα ονόματα του είδους και αυτό προσφορά των Ανεμοπυλών. Οι φίλου του είδους το ευχαριστήθηκαν και συμμετείχαν στα τραγούδια. Με την βοήθεια του καιρού, η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία.
Σε άλλο κλίμα τώρα, γίνονται περιβαλλοντικά παιχνίδια στις βραβευμένες παραλίες του δήμου μας μιας και είναι προυπόθεση για την διατήρηση της. Τα μικρούλικα παίζουν και μαθαίνουν να αγαπούν το περιβάλλον.. Μήπως πρέπει να διοργανωθούν και παιχνίδια για ενήλικες? Δεν είναι κακή ιδέα...
Στις 20 Αυγούστου είχαμε την μεγάλη καλοκαιρινή αιμοδοσία. Ευτυχώς υπάρχει συμμετοχή αλλά η συμμετοχή ποτέ δεν είναι αρκετή. Σε κάθε οικογένεια πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας αιμοδότης γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και συνεχής.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου με την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου έγινε η ποδηλατάδα. Ένας θεσμός πια από το Κάρυστος bikes που πάντα και κάθε χρόνο προσελκύει μικρούς και μεγάλους που απολαμβάνουν την ξεγνοιασιά και την χαρά της παρέας και του ποδηλάτου.

Την Παρασκευή 11 του μηνός η παραλία τραγούδησε Καρυστινά.. Δηλ με μουσικούς που κατάγονται από την περιοχή μας.  Μια χαρούμενη παραλία σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Την Κυριακή 20 του μηνός έγινε η ανακοίνωση του συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωσης  στο πάρκο Μπουρνιά.

Στις 6 Αυγούστου η Κωσταντίνα Κολόμπαρη του συλλόγου των Καλλιτεχνικών Οριζόντων έδωσε ένα ρεσιτάλ πιάνου δίπλα στο Μπούρτζι όπου διαβάσαμε ποιήματα για την Ελλάδα μεγάλων ποιητών. Τα κομμάτια στο πιάνο ήταν του Θεοδωράκη και Χατζηδάκι. Στο δεύτερο μέρος το φωνητικό σύνολο μαθητριών ερμήνευσε δικά της κομμάτια σε μουσική και στίχο.



Σήμερα ο Βαγγέλης Σφυρίδης ανακοίνωσε τον συνδυασμό του και η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της.

Επίσης , ο Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε την υποβολή  του συνδυασμού του "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για την Καρυστία"


O νυν δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος έκανε και αυτός το καθήκον του και ανακοινώνει 177 συμμετέχοντες  "ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ "στον συνδυασμό. 





Τι ωραία που θα ήταν να μέναμε σε όλα τα πάρα πάνω. Δυστυχώς είχαμε πάρα πολλές φωτιές με ήδη έναν εμπρηστή στην φυλακή.

Έγιναν πολύ ωραίες εκδηλώσεις τόσο στο Μαρμάρι όσο και στα Στύρα και πιστεύω ότι όλοι οι καλοπροαίρετοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Ας ευχηθούμε του χρόνου να έχουμε όλα τα όμορφα χωρίς στενοχώριες και φωτιές και να πούμε για άλλη μια φορά ένα τεράστιο ευχαριστώ στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν ούτε ένα βράδυ αυτόν τον Αύγουστο. Δεν ξεχνάμε τα θύματα της φωτιάς, τους δύο αδικοχαμένους πιλότους και τον κτηνοτρόφο στον Πλατανιστό. Όταν θυμόμαστε αυτόν τον Αύγουστο, πάντα σε μια γωνιά του μυαλού μας θα υπάρχει το καρφί της θύμησης τους και οι ευχές μας στις οικογένειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου