Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ένας γλάρος αλλιώτικος από τους άλλους στην παραλία της Γαλλίδας.Διαβάστε την ιστορία του.


 Μια οικογένεια βρήκε ένα μικρό αβοήθητο πουλάκι στην παραλία με σπασμένο το φτερό. Έτρεμε, πεινούσε, και είχε φουσκώσει τα φτερά του από τον φόβο και τον καημό του.

Το λυπήθηκαν το καημένο πλασματάκι και το πήραν σπίτι να το γιατροπορέψουν. Το πουλάκι έγινε καλά, γνώρισε την μαμά για μαμά του και τα παιδιά για αδελφάκια του. Από την χαρά του όταν γυρνούσαν από το σχολείο, πετούσε με δειλά πετάγματα μέσα στο σπίτι, και κουτσολούσε τα πατώματα και τις καρέκλες.
Η αγάπη των παιδιών όμως ήταν τόσο μεγάλη που τα καθάριζαν με υπομονή .
Δεν πέρασε πολύς καιρός και άρχισε να κάνει βόλτες στην αυλή και να παίζει ακόμα και με τα γειτονόπουλα. Έπαιρνε από πίσω τους δικούς του όπως τα σκυλάκια και είναι ένα τόσο αξιοπρόσεκτο και ευχάριστο θέαμα να βλέπει κάποιος έναν γλάρο να συμπεριφέρεται σαν σκύλος!
Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί με αυτό, ο καιρός να μάθει να ζει στο φυσικό του περιβάλλον. Έτσι, άρχισαν οι επισκέψεις στην θάλασσα και το μάθημε πετάγματος πάνω από τα κύματα.
Τα πρώτα του βήματα σαν γλάρος ήταν δειλά και φοβισμένα. Πήγαινε στο νερό, έκανε βουτιά και μετά κατευθείαν πήγαινε στην μαμά του να καμαρωθεί για το κατόρθωμα του. Καθόταν στην άμμο και χάζευε τους ανθρώπους που έμπαιναν και έβγαιναν στο νερό πιο εύκολα από αυτόν.
Οι μέρες περνούσαν και όπως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την φύση του, έτσι και ο μικρός μας γλάρος, αγάπησε την θάλασσα και άρχισε τα ταξίδια από το σπίτι στην παραλία. 
Χωρίς να φοβάται τους  ανθρώπους, με μεγάλη αδυναμία στα παιδιά, κολυμπά μαζί τους και τους αφήνει να τον αγγίξουν.
Δεν έχει γνωρίσει την σκληρότητα μας και εύχομαι να μην την γνωρίσει ποτέ. Όταν κουράζεται, πάντα τον γυρίζει πίσω κάποιο μέλος της οικογένειας του που τους περιμένει πως και πως.

Τώρα που έχει έρθει κόσμος και δεν γνωρίζει την ιστορία του, ας ενημερωθούν όσοι ανησυχούν, η φοβούνται.
Είναι ένα πολύ καλό θαλασσοπούλι, στην κατηγορία του γλάρου, και έχει όλη την φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται για να γίνει ένα αυτόνομο και περήφανο πουλί που ψαρεύει μόνος του και ταξιδεύει στις θάλασσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου