Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πυροσβέστες. Οι " 'Αγγελοι" του καλοκαιριού.

 

Το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο φέτος. Οι φωτιές ήταν και είναι ένας μεγάλος εφιάλτης που μετατρέπεται συνέχεια σε ένα μεγάλο κόκκινο δράκο που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Οι πυροσβέστες ,είτε επαγγελματίες είτε εθελοντές μαζί με όσους μπορούν να βοηθήσουν κάθε φορά, μετατρέπονται σε αγγέλους προστασίας και σωτηρίας μας.

Η φωτιά μας κάνει να νιώθουμε ότι χάνουμε κάθε έλεγχο στην ζωή μας, και ο αέρας μαζί με την φωτιά μας εμπαίζουν σε ένα καταστροφικό παιχνίδι πάνω στην ύλη.

Ότι και να πιστεύει κάποιος για το πως πρέπει να προστατεύεται η "ζωή" , από την πυροσβεστική, δεν νιώθει παρά δέος στην ώρα της ανάγκης.

Ο σεβασμός δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Αντί να βρίσκουμε τους λόγους για να υπάρχει σεβασμός, ξεψαχνίζουμε κάθε λεπτομέρεια  για το αντίθετο.

Μέχρι να έρθει η ώρα της φωτιάς και να απλωθούν οι μάνικες, να αρχίσει ο πόλεμος με τον κόκκινο δράκο και να νικήσουν οι πυροσβέστες.

Είτε στην πόλη με τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από κτήρια που καίγονται, είτε στο βουνό, είτε αλλού, ξεπροβάλλουν σαν άγγελοι επί της Γης και μας δίνουν πάλι την ζωή μας πίσω.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην πυροσβεστική , και στους εθελοντές, με μεγάλο σεβασμό για την προσφορά τους και την βοήθεια τους.

Σήμερα και αύριο οι συνθήκες είναι ακραίες με τον δυνατό και ξηρό άνεμο με δείκτη επικινδυνότητας 5, για αυτό προσέξτε, και ούτε τσιγάρο να μην ανάβουμε σε εξωτερικό χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου