Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Επιτροπή Φορέων ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου: Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα για να μην περάσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου

 


Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα 
για να μην περάσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για το Νοσοκομείο Καρύστου χαιρετίζει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 29/11/2023. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση με στάση εργασίας.

Μαζί με τους κατοίκους δεκάδων άλλων περιοχών της χώρας μας, που διαδήλωσαν την ίδια μέρα και τους χιλιάδες υγειονομικούς που απεργούσαν, αναδείξαμε ότι η Υγεία είναι ζήτημα ζωής, ότι δε μένουμε απαθείς μπροστά στη συνεχή υποβάθμιση. 

Δηλώσαμε πως «Με κέρδη και ζημιές δεν γίνεται υγεία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία». Τονίσαμε, άλλη μια φορά, πως κριτήριο πρέπει να είναι η κάλυψη όλων των αναγκών των κατοίκων της περιοχής μας για τακτικά και επείγοντα περιστατικά και όχι το κόστος και το όφελος.

Μεγάλος απών ήταν για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή. Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 7/12/2023 δεν έχει περιληφθεί ως θέμα η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, παρά το αίτημά μας από τις 16/11/2023. Ζητάμε, άλλη μια φορά, να μπει ως τακτικό θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση και να πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Ήδη με τη δράση μας ασκούμε πίεση στην Κυβέρνηση, στο Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Η πίεσή μας συνέβαλε στον ορισμό προσωρινού Διοικητή στο Νοσοκομείο και στη δέσμευση 4 θέσεων γιατρών στην επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

Συνεχίζουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, ώστε να νοιώθουμε ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας στον τόπο μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων θα αποφασίσει για τις επόμενες δράσεις μας πιέζοντας παράλληλα για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας με αιτήματά:

1. Να προσληφθούν άμεσα ιατροί, του ίδιου βαθμού, για την αναπλήρωση των ιατρικών ειδικοτήτων που αποχώρησαν τελευταία. Αυτοί είναι: δύο Ορθοπεδικοί, Καρδιολόγος, Αναισθησιολόγος, Νεφρολόγος, Οφθαλμίατρος.

2. Να υπάρξει μέριμνα σε περιπτώσεις αποχωρήσεων ή μεταθέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού για άμεση αντικατάσταση τους ώστε να μη δημιουργούνται ελλείψεις.

3. Να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη Γενικών ιατρών ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι εφημερίες του Νοσοκομείου.

4. Να διασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

5. Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με πληρώματα διασωστών ώστε να υπάρχει και δεύτερη βάρδια, ικανή να καλύπτει χωρίς αναμονή τα επείγοντα περιστατικά.

6. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Καρύστου, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του και η προσφορά των υπηρεσιών του σε όλον το λαό της περιοχής.

7. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Στην εποχή μας δεν είναι πολυτέλεια η επταήμερη εφημέρευση Παιδιάτρου, ούτε η κάλυψη των χωριών μας με αγροτικούς ιατρούς.

8. Να βελτιωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα και όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου