Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας





ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

Η Καρυστία είναι ένας τόπος με ανεξάντλητους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς…
Ελάτε να τους ανακαλύψουμε μαζί!

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΑΜΙ

ΤΡΙΤΗ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΜΑΡΜΑΡΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) 9:00, ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 9:30

Μπάνιο στην δροσιά του καταρράκτη του Πλατανιστού και για τους πιο αθλητικούς περπάτημα 4 χλμ στις πηγές του Ποταμού, στον Μύλο και το Τοξωτό Γεφύρι Επανοχωρίου και επιστροφή από ιστορικό μονοπάτι. Μετάβαση και μπάνιο στην εντυπωσιακή παραλία Ποτάμι. Για όποιον επιθυμεί υπάρχει καντίνα στον Καταρράκτη και παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία.

Όσοι επιλέξουν να περπατήσουν προς το Επανοχώρι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδη πεζοπορικό εξοπλισμό, όπως αθλητικά παπούτσια, καπέλο, παγούρι νερό, άνετα ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία από τον ήλιο. 

ΜΥΛΟΙ, ΚΟΚΚΙΝΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 8 & ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΜΑΡΜΑΡΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) 16:30, ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 17:00

Περιήγηση στο ιστορικό χωριό Μύλοι. Μετάβαση με το πούλμαν στο Κοκκινόκαστρο. Για τους πιο αθλητικούς περπάτημα 4,5 χλμ. στο Ρωμαϊκό Λατομείο Κύλινδροι. Για όποιον επιθυμεί δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα Ο Πλάτανος – Καρυστινάκης.

Όσοι επιλέξουν να περπατήσουν προς τους Κυλίνδρους θα πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδη πεζοπορικό εξοπλισμό, όπως αθλητικά παπούτσια, καπέλο, παγούρι νερό, άνετα ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία από τον ήλιο. 

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΟΔΑΥΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΜΑΡΜΑΡΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) 9:00, ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 9:30

Περιήγηση στο πλατανοσκέπαστο γραφικό χωριό του Αγίου Δημητρίου, επίσκεψη στην εκκλησία Εννιάμερα της Παναγίας, και καφές στην πλατεία. Μετάβαση στην μοναδικής ομορφιάς παραλία Σχοινοδαύλια, κολύμπι και για τους πιο αθλητικούς σύντομο περπάτημα μέχρι τις βάθρες. Για όποιον επιθυμεί υπάρχει μία καντίνα στο φαράγγι και μία στην παραλία.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ, ΛΕΝΟΣΣΑΙΟΙ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΜΑΡΜΑΡΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) 9:00, ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 9:30

Το φαράγγι του Δημοσάρη αποτελεί τον πιο γνωστό πεζοπορικό προορισμό της Καρυστίας. Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο στην σκιά του όρους Όχη, με έντονα πολιτιστικά στοιχεία, όπως λιθόστρωτα, πεζούλες, γεφύρια, κλπ. Στάση για βουτιά στις βάθρες και επίσκεψη στην εορτάζουσα εκκλησία της Παναγίας Λενοσσαίων. Μπάνιο στην παραλία Καλλιανού. Για όποιον επιθυμεί υπάρχει καντίνα στην παραλία.

Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 5 ώρες και προϋποθέτει κατάλληλη φυσική κατάσταση και στοιχειώδη πεζοπορικό εξοπλισμό, όπως αθλητικά παπούτσια, καπέλο, τουλάχιστον 1,5 λίτρα νερό, ένα ελαφρύ γεύμα, άνετα ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία από τον ήλιο. 

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΣΤΥΡΩΝ, ΣΤΥΡΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 9:00, ΜΑΡΜΑΡΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) 9:30

Επίσκεψη στα μοναδικά, μυστηριώδη, μεγαλιθικά κτίσματα που ονομάζονται δρακόσπιτα και σύντομος περίπατος στην φύση. Περιήγηση στο γραφικό χωριό των Στύρων. Μετάβαση για μπάνιο στην παραλία των Στύρων Venus. Για όποιον επιθυμεί υπάρχει οργανωμένη παραλία και υπηρεσίες εστίασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ TOURS – ΕUKARYSTIA
+30 6931 322921, eukarystia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...