Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Έκθεση φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου Καρύστου- Αξίζει να την δεις!

 

 Η νεράιδα της τέχνης της φωτογραφίας άγγιξε μια ομάδα παιδιών Γυμνασίου και μπόρεσαν όχι μόνο να αποτυπώσουν αλλά και να δημιουργήσουν την πραγματικότητα γύρω τους όπως ταιριάζει με τα συναισθήματα τους και την δική τους οπτική.
Τα μαθήματα είναι άλλη μια δράση του δραστήριου συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να αγοράσετε τα έργα που σας αρέσουν έτσι ώστε όχι μόνο να αποκτήσετε έναν ωραίο πίνακα για τον χώρο σας, αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσετε να χρηματοδοτηθεί η επόμενη δράση την νέα χρονιά. Ειλικρινά, δεν ήξερα ποια εικόνα να διαλέξω.

Γιατί όμως φωτογραφία? Σε τι οφελεί το μάθημα θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος σε μια εποχή που με το κινητό όλοι έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίζουμε ότι θέλουμε.
Για να κατανοήσουμε εύκολα την διαφορά, μπορούμε να ρωτήσουμε με την σειρά μας, "Όποιος ξέρει να γράφει , μπορεί να γράψει και ένα ωραίο κείμενο? Μπορεί να εμβαθύνει σε νοήματα και να τονίσει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων μιας ιστορίας?
Φυσικά και όχι. Έτσι και με την φωτογραφία, μαθαίνοντας και μόνο να κοιτάς το αντικείμενο, να το τοποθετείς στις σωστές διαστάσεις, να διαλέγεις το πως θα το παρουσιάσεις η ακόμα καλύτερα, το πως να δημιουργείς μια εικόνα από την αρχή, οξύνει την αντίληψη του χώρου, των πραγμάτων, ακόμα και των καταστάσεων. Μαθαίνεις να βλέπεις πραγματικά πιο πέρα και πιο βαθιά από ένα βιαστικό κλικ στο κινητό και εμπλουτίζεται ο εσωτερικός κόσμος του κάθε ένα με μια ιδιαίτερη ευαισθησία και εσωτερική όραση.
Η όλο επιταχυνόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα στον κάθε φωτογράφο, ερασιτέχνη η μη, να μπει ακόμα πιο βαθιά στα νερά της δημιουργίας και το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό με την χρήση AI, δηλ, της Τεχνιτής Νοημοσύνης.
Εύχομαι στα παιδιά να συνεχίσουν αυτό το όμορφο ταξίδι και πολλά συγχαρήτηρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία της ομάδας και την υλοποίηση της έκθεσης.
Η έκθεση βρίσκεται στο νέο κατάστημα Ell jewelry Design στην οδό Σαχτούρη 59 και μπορείτε να συναντήσετε τους νέους καλλιτέχνες κάθε μέρα 8 με 9 το βράδυ.



η φωτό από τα εγκαίνια και την σελίδα της κ.Παπανικολάου






Ο χρήστης Sofia Papanikolaou 

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Σας περιμένουμε το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 20.30, στο νέο χώρο τέχνης που ανοίγει στην πόλη μας “Ell jewerly design” Σαχτούρη 59, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών του Γυμνασίου Καρυστου.
Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν τραβήχτηκαν κατά την διεξαγωγή του εργαστηρίου φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε την περσινή σχολική χρόνια υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού φωτογράφου Panagiotis Voumvakis.
Στα μάθηματα φωτογραφίας τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις τεχνικές του τοπίου, του πορτρέτου, της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και του street photography.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικο και τα παιδιά με μεγάλη χαρά θα σας υποδεχτούν και θα σας ξεναγήσουν στην έκθεση τους η οποία θα έχει διάρκεια από 17 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου.
Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη Βουμβακη που με μεγάλη χαρά και πολλή αγάπη έφερε τους μαθητες σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, ξεδίπλωσε τα ταλέντα τους, πειραματίστηκε μαζί τους και κατάφερε να τους εμπνεύσει.
Ευχαριστουμε την Ελένη Κύρου-Τσάκαλου που με ενθουσιασμό αποδέχτηκε την πρόταση μας και θα φιλοξενήσει στο νέο της χώρο την έκθεση μας. Ευχόμαστε καλή αρχή και καλές δουλειές!
Η φωτογραφία που επιλέχθηκε για την δημιουργία της αφίσας μας φέρνει στο μυαλό το στίχο του
Ο. Ελυτη «Κανε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».
Τον χαρίζουμε σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τους εφήβους, που όταν εμπνευστούν μπορούν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο από την αρχή.
Σας περιμένουμε όλους!
Είσοδος ελεύθερη.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...