Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Θαυμάζοντας τον βυθό - κρατάς μακριά τους πόνους των αρθρώσεων.

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους  εξ αιτίας διαφόρων προβλημάτων ηλικίας, εκφυλισμού των αρθρώσεων, αθρίτιδες και άλλες επώδυνες καταστάσεις που εμποδίζουν την καθημερινότητα και ρίχνουν την ψυχολογία στα τάρταρα.
Μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση είναι το snorkelling, το οποίο σημαίνει κολύμπι με μάσκα και αναπνευστήρα στο κεφάλι, και πέδιλα στα πόδια.
Τα πέδιλα όπως και τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν σωστά τα συμπτώματα θα σας τον συστήσουν οι γιατροί που σας παρακολουθούν αφού δουν τις εξετάσεις σας. Ίσως χρειαστεί μια επιπλέον βοήθεια με φαρμακευτική αγωγή η συμπληρώματα σε βιαταμίνες.
Δεν είναι όλα τα πέδιλα θαλάσσης τα ίδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους την οποία θα την κάνει και πάλι το γιατρός σας η ο φυσιοθεραπευτής σας.

Έχει μεγάλη σημασία ο σκελετός μας να είναι σε ευθεία γραμμή και για αυτόν τον λόγο συνιστάται η χρήση μάσκας με αναπνευστήρα. 
Αφού ενημερωθήκαμε λοιπόν για τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε, ερχόμαστε να δούμε τα οφέλη αυτής της άσκησης.
Πρώτα από όλα, πράγματι οι πόνοι υποχώρησαν από τις πρώτες φορές και αυτό είναι το πιο σημαντικό χωρίς να είναι το μόνο.
Ο βυθός είτε ρηχά είτε βαθύτερα, κρύβει έναν άγνωστο κόσμο γεμάτο ζωή και χρώματα. Δεν είναι παράξενο που τόσος κόσμος αγαπά τις καταδύσεις και το snorkelling.
Το παιχνίδι των χρωμάτων με το βάθος, το φως που αλλάζει από γαλανό σε βαθύ και απόσκομο μπλε-μωβ, οι πέτρινοι σχηματισμοί γεμάτοι με άγνωστα φυτά, λιβάδια με θυμωνιές από φύκια, διάφορα και πολλά είδη κοπάδια ψαριών που αγνοούν η ενοχλούνται από την αθρώπινη παρουσία, είναι ένας άλλος πλανήτης, μια άλλη διάσταση της ίδιας πραγματικότητας που την χωρίζει μια αναπνοή μέσα από τον αναπνευστήρα.
Δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος μακριά, εδώ γύρω οι παραλίες μας έχουν η κάθε μια την δικιά της ξεχωριστή τοπογραφία και τους δικούς της πληθυσμούς.
Στις φωτογραφίες είναι η παραλία Κάβος, αλλά συναρπαστικά τοπία μπορείτε να βρείτε στα Μάρμαρα, στις παραλίες Δυτικά και παντού.

Αλλού οι βράχοι που μόλις διαφαίνονται να εξέχουν από το νερό κρύβουν βαθιές προεκτάσεις, σχηματίζουν μικρά η μεγαλύτερα φαράγγια, αλλού η αμμουδιά του βυθού είναι σπαρμένη με μικρούς λόφους από τις κινήσεις των ψαριών που σκουπίζουν με τα πτερύγια τους τον χώρο για να ανακαλύψουν την τροφή τους .Άλλες πάλι είναι σπαρμένες με κοχύλια που  στολίζουν την μαλακή άμμο, ενώ πάλι το τοπίο αγριεύει πάρα πολύ σε άλλες και ενώ είναι κάποιος τόσο κοντά στην ακτή, αισθάνεται τον κίνδυνο έντονα μιας και οι διαστάσεις των βράχων μέσα στην θάλασσα αλλάζουν και δημιουργούν βουνίσια τοπία, ενώ η ήρεμη παραλία είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά.
Ο καιρός θα κρατήσει ζεστός για πάρα πολύ καιρό ακόμα, ας κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας και ας συνεχίσουμε την καλή πρακτική με κάποια κατάλληλη άσκηση τον χειμώνα.
Καλές βουτιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...