Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Καλές Καρυστινές ειδήσεις.

Τα καλά νέα της ημέρας είναι ότι το καστέλο Ρόσσο , το κάστρο μας, έχει μπει σε ΕΣΠΑ και είναι έτοιμη οι μελέτες και πληρωμένες από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Θα γίνουν στηρίξεις βράχων, θα γίνει ωραίος φωτισμός , θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις που θα σώσουν από το μνημείο ότι μπορεί να σωθεί!


Για το Μπούρτζι έχουν εγκριθεί οι μελέτες και περιμένουμε ένα κονδύλι για να αρχίσουν οι εργασίες. Ελπίζουμε από Σεπτέμβρη το υπουργείο Πολιτισμού , η , η Εφορία Αρχαιοτήτων, να μπορέσει να βρει τα απαραίτητα κονδύλια!


Βορινά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο παλαιό νεοκλασσικό αρχίζουν να φαίνονται σημάδια ανάκαμψης. Είναι ένα υπέροχο οίκημα, που τα παλαιότερα χρόνια ήταν ένα κομμάτι του πολύ όμορφου δρόμου αφού στο τέλος του υπάρχει το άλλο νεοκλασσικό, το οποίο δυστυχώς δεν συντηρείται και το μέλλον του είναι άγνωστο. Ευτυχώς, έχουν ανακαινιστεί μερικές κατοικίες στην περιοχή και δεν έχει καταστραφεί εντελώς η φυσιογνωμία αυτής της αρχοντικής γειτονιάς.

Όπως βλέπετε, έχουν μπει τα κεραμίδια και έχει αρχίσει ο καθαρισμός του γύρω χώρου. Το σπίτι ανήκει στην εκκλησία. Επίσης ενημερώθηκα ότι τελικά σχεδιάζεται η ανάπλαση του πάρκου του Αγίου Νικολάου και τα άλλα σχέδια τα αποκλείσαμε από τον ορίζοντα. Να πάρουμε σκαλιστήρια και τσάπες να αρχίσουμε από Φθινόπωρο το φύτεμα λοιπόν!


Το θεάρεστο έργο της Αδελφότητας Καρυστίων της Αθήνας άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο. Αν δεν είστε μέλη αλλά μπορείτε να είστε αιμοδότες, να πάτε γιατί το αίμα είναι ζωή κατά πρώτον, και κατά δεύτερον, αν το χρειαστείτε για να πάρετε κατά προτεραιότητα, πρέπει κυρίως να είναι μέλη της οικογένειας , η εσείς, αιμοδότες.





Αιμοδοσία - Αδελφότητα Καρυστίων - 23/8/2024. Οι Κυρίες του Δ.Σ. επί των επάλξεων!!!

Την Κυριακή, τελευταία παράσταση στην απολαυστική κωμωδία, ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ? Να πάτε, και αν έχετε πάει, να ξαναπάτε! Ωραίο κείμενο που βγάζει πικρά συμπεράσματα για την ανθρώπινη φύση μέσα από την λογοτεχνική πλοκή της κωμωδίας.



 Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και τα σχολεία ετοιμάζονται να ανοίξουν. Το Jumbo  έβγαλε την διαφήμιση επομένως είναι ώρα να σκεφτείτε και εσείς τι θα μάθετε την νέα σχολική χρονιά που θα μπορούσε να είναι και το νέο σας επάγγελμα!


Σ ας ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι Nέες Eιδικότητες που θα λειτουργήσουν στη Σ.Α.Ε.Κ. Καρύστου το Χειμερινό Εξάμηνο 2024Β είναι:

1. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
2. Υποκριτική Τέχνη
3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer-Developer / Video Games)

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου έρχεται και η Γιορτή Κρασιού φέτος έχει νησιώτικα!
Θα γίνει χαμός γιατί ο Νίκος Χατζόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους του είδους και ο κόσμος εδώ, αγαπά το νησιώτικο τραγούδι και τον χορό. Καλή διασκέδαση σε όλους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...