Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Κινητοποίηση του Αγροτοκτηνοτροφικού και Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου

 


Σε κινητοποίηση - διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα στον οινοποιητικό συνεταιρισμό Καρύστου - Μαρμαρίου και στο Δημαρχείο ο Αγροτοκτηνοτροφικός και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου.


Την Λήψη μέτρων, για τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, λόγω της αύξησης των τιμών σε όλα τα μέσα και εφόδια, με επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ.

∙ Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αλλά και της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα. Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/kwh.

∙ Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών, που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

∙ Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους. ΕΛΓΑ, αποκλειστικά δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

∙ Λήψη διοικητικών μέτρων κατά των Ελληνοποιήσεων των εισαγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων, που το ίδιο το κράτος ευνοεί με την υπάρχουσα νομοθεσία.

∙ Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις ενισχύσεις/ επιδοτήσεις και στο Πρασίνισμα , που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Πλήρη ένταξη και των μελισσοκόμων στη χρηματοδότηση. ∙ Άμεσα, αντιδιαβρωτικές - αντιπλημμυρικές εργασίες στις πυρόπληκτες περιοχές. ∙ Διάνοιξη όλων των αναγκαίων δρόμων, ώστε να διευκολύνεται η πυρόσβεση. Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, πριν την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου, ώστε να προστατευθεί ο τόπος μας από την επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

∙ Ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου Καρύστου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Κατάλληλα μέσα ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες πυρόσβεσης - πυροπροστασίας.

∙ Υπογειοποίηση όλων των γραμμών του δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης, για την αποφυγή των πυρκαγιών.

∙ Κρατική πρόβλεψη για τη λήψη μέτρων προστασίας της μελισσοκομίας και της κτηνοτροφίας από την εγκατάσταση ΑΠΕ και καθορισμός αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλούνται σε ζωικό κεφάλαιο, παραγωγή και εγκαταστάσεις κατά τη φάση κατασκευής ΑΠΕ και σε βάθος χρόνου, έως ότου η φύση αποκαταστήσει τις βλάβες. 

ΟΧΙ άλλες ΑΠΕ στη Νότια Εύβοια «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Το παρόν έδωσε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου της Λαϊκής Συσπείρωσης, και ο Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία στις  Εθνικές Εκλογές του  2023 Iσίδωρος Παπαλυμπέρης, καθώς και ο Δήμαρχος Καρύστου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...