Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αδαμάντιος Σιάγκας για το Ειρηνοδικείο Καρύστου

 


Ο Αδαμάντιος Σιάγκας για το Ειρηνοδικείο Καρύστου

Ο ξεσηκωμός των αρχών και φορέων του Δήμου Κύμης Αλιβεριου για την κατάργηση των Ειρηνοδικειων Αλιβέριου και Κύμης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και όλους τους φορείς της περιοχής μας.

Αν κάποιο Ειρηνοδικειο πρέπει να διατηρηθεί ως νεο Πρωτοδικειο με αυξημενες αρμοδιοτητες σε σχεση με αυτες που ειχε ως Ειρηνοδικειο, αυτό σαφέστατα είναι της Καρύστου ως ένα εν των δύο άκρων του νησιού.

Αν δεν θέλουν οι πολίτες της Κύμης και του Αλιβεριου να πηγαίνουν Χαλκίδα, θεωρώ ότι μπορούν να ερχονται σε εμάς όπου και θα εξυπηρετουνται άμεσα και έγκαιρα από το νέο Πρωτοδικείο Καρύστου.

Σε κάθε περίπτωση ο εφησυχασμός αυτήν την στιγμή είναι μεγάλο λάθος. Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος.

Και στο δια ταύτα.

Η Κάρυστος απέχει πολύ περισσότερο από την Χαλκιδα από ότι το Αλιβέρι και η Κύμη, δηλαδη τουλάχιστον 2 ωρες, ενω απο τον Καφηρεα η αποσταση ειναι πανω απο 3.30 ωρες.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Δήμου Κυμης Αλιβεριου είναι στο Αλιβέρι που απέχει από την Χαλκίδα 40 λεπτά.

Ο Δήμος Καρύστου έχει 5 εν ενέργεια συμβολαιογραφους, 6 δικηγόρους, όπως και έναν δικαστικό επιμελητή.

Το Ειρηνοδικείο έχει όγκο εργασίας σε αστικές υποθέσεις πολύ υψηλότερο από κάθε άλλο Ειρηνοδικείο στην Εύβοια, πλην Χαλκίδας και Ιστιαίας. 

Δεν χωρεί λοιπόν αμφιβολία για το μέρος που έχει τα περισσότερα εχέγγυα για να διατηρηθεί. Όσο για τη στέγαση αυτή είναι εύκολο να επιμεληθεί ο Δήμος είτε στο κτίριο του παλιού Ειρηνοδικειου Στυρων είτε στο παλιό Δημαρχείο Καρύστου, σε κάθε δε περίπτωση χώρος ευρίσκεται χωρις να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επαναλαμβάνω μην εφησυχάζουμε με τις εξαγγελίες απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραμονή του Ειρηνοδικειου Καρύστου υπό μορφή Πρωτοδικείο μέχρι αυτό γραπτώς να αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί.
πηγή Notios Evoikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου