Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας" συμμετέχει στο μαζικό Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο, την Τρίτη 20 Φλεβάρη στην Αθήνα
Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους αγρότες όλης της Ελλάδας, που μετά από τρεις βδομάδες στα μπλόκα, η κυβέρνηση " εδέησε " να τους δεχτεί για να απορρίψει τελικά τα βασικά αιτήματα επιβίωσης των παραγωγών της υπαίθρου, με το πρόσχημα των δημοσιονομικών αντοχών της κοινωνίας.
«Δημοσιονομικά περιθώρια» υπάρχουν μόνο για τους επιχειρηματίες και όχι για τους βιοπαλαιστές της υπαίθρου που βιώνουμε την εξόντωση από τα μεγάλα προβλήματα.
Το κόστος παραγωγής δημιουργεί «θηλιά» στον λαιμό των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων. Μας αναγκάζει να πουλάμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές για να θησαυρίζουν οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες της μεταποίησης, απογειώνοντας την ακρίβεια για τους καταναλωτές. Επιδοτήσεις δίνονται από την ΕΕ για να «θάβονται» αγροτικά προϊόντα ή για να μην καλλιεργούνται χωράφια, ενώ με τη νέα ΚΑΠ κόβονται όλο και περισσότερο οι επιδοτήσεις σε αυτούς που παράγουν πραγματικά.
Ο "πάτος του βαρελιού" δεν έχει φθηνά εφόδια, φθηνό αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο για τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους. Έχει μόνο για τους εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατί η δική τους ευημερία προέχει για τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.
Φαρμάκι και όχι φάρμακο αποδείχθηκε η δήθεν Πράσινη Μετάβαση, που τάχα θα διασφάλιζε το εισόδημα στους φτωχούς αγρότες και το λαό.
Στην Κάρυστο και σε άλλες περιοχές, η Πράσινη Μετάβαση, με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ για τα υπερκέρδη των ομίλων της ενέργειας, είναι που υπονομεύει τα συμφέροντα του πρωτογενούς τομέα της μελισσοκομίας και της κτηνοτροφίας, αλλά και όλου του λαού με τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουμε.
Καιγόμαστε και πνιγόμαστε, χάνουμε τη γη και τα μελίσσια μας γιατί ο πάτος του βαρελιού δεν έχει για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, ούτε για αποζημιώσεις από τις καταστροφές. Η αβάσταχτη φορολογία όμως, είναι για εμάς βαρέλι δίχως πάτο.
Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει πια. Καλούμε όλους τους μελισσοκόμους, αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Ζητάμε να παραμείνουμε στον τόπο μας και στις δουλειές μας. Να συνεχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και να μπορεί να τα απολαμβάνει φθηνά ο λαός μας.
Η μετακίνησή μας στην Αθήνα θα γίνει με λεωφορείο μέσω Νέων Στύρων
Αναχώρηση από την πλατεία Καρύστου
ώρα: 12.15 το μεσημέρι
Διασταύρωση Μαρμαρίου:
ώρα: 12.30 το μεσημέρι
Αναχώρηση πλοίου από λιμάνι Ν. Στύρων ώρα: 13.30 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου