Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και αφορούν όλο το λαό

 


Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και αφορούν όλο το λαό

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ «Δ. ΡΗΓΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και αφορούν όλο το λαό!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, την Τετάρτη 21/2, συζητήθηκε ψήφισμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Καρυστίας και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου «Δ. Ρήγας», το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου, κατά την παρέμβασή του σημείωσε:

«Χαιρετίζουμε τους συντοπίτες μας αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που χθες βρεθήκαμε μαζί στο μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες δήλωσαν και από την πλατεία Συντάγματος, με τα τρακτέρ τους, πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Όποια και να είναι η κατάληξη αυτού του αγώνα είναι ήδη νικητές γιατί ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και διάλογο, γιατί κατάφεραν να ενωθούν και να ενώσουν και μαζί τους όλο το λαό!

Ο αγώνας του αγροτικού κόσμου αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό γιατί η υλοποίηση των αιτημάτων του σημαίνει για όλους εμάς ως καταναλωτές πως στο ράφι θα βρίσκουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Σημαίνει πως θα σταματήσουν να ερημώνουν τα χωριά μας αφού οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι και οι αγρότες της περιοχής θα μπορούν να ζήσουν από την εργασία τους.

Τα δίκαια αιτήματα τους για πλαφόν 7λεπτά/kWh στο ρεύμα, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, έλεγχος των ελληνοποιήσεων, κατώτερες εγγυημένες τιμές, αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για κάλυψη στο 100% όλων των καταστροφών, ενάντια στο «πρασίνισμα» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ είναι αιτήματα που στρέφονται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, ενάντια στην πολιτική που «υποκινεί» τον αγώνα τους και εφαρμόζεται διαχρονικά από της ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Βέβαια, ορισμένα από τα αιτήματά των αγροτών – όπως αυτά που αναφέρει και το ψήφισμα των συλλόγων της περιοχής μας – δεν απευθύνονται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην περιφέρεια και το δήμο.

Πέρα από την αυτονόητη στήριξη του ψηφίσματος σήμερα, ουσιαστική στήριξη είναι να πραγματοποιήσει ο δήμος, η περιφέρεια και το δασαρχείο – χωρίς να παίζουν μπαλάκι τις ευθύνες– τη διάνοιξη και τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων, τον καθαρισμό ρεμάτων, την πραγματοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, ιδιαίτερα στον Πλατανιστό και το Ποτάμι.

Τέλος να επισημάνουμε ότι από τη φωτιά στον Πλατανιστό δεν έχει δοθεί ακόμα καμιά αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους ενώ έλεγχος για τις ελιές θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτη!»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

πηγή Notios Evoikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου