Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Μοντελισμός- playmobil και μια τέλεια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας!

Όλοι ξέρουμε τα playmobil, και όλοι όσοι είμαστε με μεγάλα παιδιά, σίγουρα θυμόμαστε κάποια φιγούρα με κάποιο θέμα που έπαιζαν τα παιδιά μας.

Αυτό που δεν ήξερα όμως και πραγματικά με εξέπληξε, είναι οι άπειρες δυνατότητες που σου δίνουν τα playmobil και ο μοντελισμός για να μάθεις πολλά διαφορετικά πράγματα και να εξασκήσεις πολλά διαφορετικά ταλέντα ενώ ταυτόχρονα έχει κάθε γονιός την ευκαιρία, να περάσει παίζοντας με τα παιδιά του αρκετές ώρες και να δημιουργήσει αναμνήσεις μιας ζωής.
 


Δείτε τα βίντεο για να πάρετε μια ιδέα και θα σας εξηγήσω αυτά που έμαθα.
Υπάρχουν γκρουπ που ασχολούντε με όλο αυτό, και ανεβάζουν θέματα που πάνω τους δουλεύουν τα μέλη του γκρουπ για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν ρεαλιστική απεικόνιση του θέματος.
Χρησιμοποιώντας λοιπόν πολύ φαντασία και μεράκι, με υλικά που βρήσκεις ακόμα και μέσα στο σπίτι, σκηνοθετείς , σκηνογραφείς και φωτίζεις κατάλληλα την σκηνή. Η φωτογραφίες που είδα είναι εκπληκτικές αλλά τα γκρουπ στο φεις είναι κλειστά και δεν μπορώ να σας δείξω φωτό από εκεί.

Κατασκευές τέτοιου είδους βοηθούν όχι μόνο όσο αφορά αυτά που ήδη αναφέραμε, αλλά ταυτόχρονα γίνονται και μια πλατφόρμα μάθησης της ιστορικής δεδομένης στιγμής, και  των πολιτιστικών και άλλων χαρακτηριστικών της.

Αν είστε νέοι γονείς αναζητείστε αυτά τα γκρουπ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μάθετε λεπτομέρειες για τι τι μπορείτε να κάνετε. Ίσως είναι μια απάντηση στην ερώτηση, "Τι να κάνω στο σπίτι με τα παιδιά".
https://www.super-hobby.gr/catalog/Topia.html   Υλικά και άλλα που χρειάζονται για να στήσεις το κάθε θέμα. (Διοράματα- μοντελισμός)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...