Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Λίγες σκέψεις διαβάζοντας την Διαύγεια..

 




Διαβάζοντας την διαύγεια βλέπουμε τις επιτροπές που σχηματίστηκαν μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Πολλές επιτροπές και συνεπώς, πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με κάποιο τρόπο σε αυτές και φυσικά σκοπό έχουν να φροντίζουν την λειτουργία της πόλης.
Γιατί η πόλη, όπως και τα χωριά, για να έχουν όλα όσα θεωρούμε δεδομένα και να είναι εκεί για μας , χρειάζονται διαδικασίες, εργασίες, αποφάσεις , χρηματοδοτήσεις και επιδιορθώσεις. Ακόμα και αυτά που θεωρούμε λειψά η λάθος, ακόμα και αυτά έχουν την δουλειά τους.
Και σκέφτομαι, εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε κάτι για να μην εμποδίζουμε τουλάχιστον, να μην δυσχεραίνουμε την δουλειά των υπολοίπων και των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες.
Θα μου πεις, δηλαδή? Τι να κάνουμε?
Το πιο απλό, να μην ενοχλούμε τους άλλους με τις δραστηριότητες μας. Να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους, να φροντίζουμε τον δικό μας  χώρο μπροστά στο σπίτι μας.
Δηλαδή βλέπουμε τόσες προσπάθειες για να ομορφήνει η πόλη με το παρκάκι στην είσοδο, με την πλακόστρωση, με την παραλία, με το θέατρο, και από την άλλη ...χμμμ...
Γιατί να φέρνουμε τους συμπολίτες μας σε δύσκολη θέση?
Δεν μπορώ να το εξηγήσω μιας και αντιμετωπίζω τον δημόσιο χώρο με πολύ σεβασμό..μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδάκι και κάναμε τον δημόσιο χώρο όπως πραγματικά θα μπορούσε να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου