Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ο προάγγελος μιας πολύ ενδιαφέρουσας και πολύτιμης δράσης με κέντρο την μέλισσα στην περιοχή μας!

 

https://www.beelosophy.gr/l/sweeten-your-heritage-karystos/

SWEETEN YOUR HERITAGE ΚΑΡΥΣΤΟΣ

2024-02-22

Φωτογραφία: Γεώργιος Λυκουρόπουλος 

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Η BEELOSOPHY ανακοινώνει τη δράση SWEETEN YOUR HERITAGE 2024 ΚΑΡΥΣΤΟΣ, με θέμα τη συμβίωση φύσης και πολιτισμού της Καρύστου, και με επίκεντρο τον πολιτισμό του δάσους, τις Μέλισσες και το μαγικό μέλι του Όρους Όχη της Καρύστου, ιδίως το μοναδικό Γκιούλμπερι (Ροδόμελο) από τσάι βουνού, ρίγανη και αγριοβότανα και το Κισσούρι Καρύστου, από τον θάμνο της ερείκης, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως προϊόν ΠΟΠ. Παράλληλα, παρουσιάζεται το επίκαιρο πρόβλημα της απώλειας βιοποικιλότητας, και προτείνονται τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε και να καταστήσουμε πιο βιώσιμες τις σχέσεις ανθρώπων, περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Εικαστικοί δημιουργοί (καλλιτέχνες, σπουδαστές) που ζουν στην περιοχή θα δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική). Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε εικαστική έκθεση που θα διοργανωθεί. Θα παραχθούν ψηφιακά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία και πολιτιστικό βίντεο. Θα συγγραφεί παραμύθι, το οποίο θα παρουσιαστεί μαζί με βιωματική δραστηριότητα σε παιδιά και εφήβους. Η δράση θα παρουσιαστεί σε εργαστήριο δικτύωσης στην Κάρυστο, μιας εκδήλωση-πολλαπλασιαστή με ευρεία συμμετοχή (επαγγελματίες, σχολεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, φορείς, ΑΜΕΑ, επιστήμονες κτλ.).

Η δράση SWEETEN YOUR HERITAGE 2024 ΚΑΡΥΣΤΟΣ συνδέει με καινοτόμο τρόπο καλλιτέχνες, σπουδαστές, επιστήμονες και τοπικούς παράγοντες, με σκοπό να ενισχύσει τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και έμπνευση, την τοπική πολιτιστική ταυτότητα και την πολιτιστική πολυμορφία, τον πολιτιστικό τουρισμό, να αναπτύξει το κοινό και να συμβάλλει στον γόνιμο διάλογο για την επαναφορά της βιώσιμης διεπαφής ανθρώπου και φύσης, με όχημα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και πρωταγωνιστές τις Μέλισσες και τη μελισσοκομία. Από την καταστροφή που επέφερε η φωτιά θα ξεπροβάλλει η αναγέννηση και το μήνυμα ότι μπορούμε να επαναφέρουμε την αρμονία και τη βιώσιμη συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου μέσα από τον πολιτισμό του τοπίου.

(περισσότερες πληροφορίες σύντομα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου