Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ζάχος Χατζηνικολής " Άργησαν τα όργανα" με τα νέα μισθωτήρια ΑΠΕ

 


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ( ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΝ )

Φίλες και Φίλοι
Εδώ και 15 -20 χρόνια αντιδρούσα , όχι για τα Αιολικά Πάρκα , διότι πιστεύω στις ήπιες , ανανεώσιμες πηγές ενέργειες , αλλά διότι οι επιχειρηματίες των ΑΠΕ αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι να κάνουν ότι θέλουν και όπως τα θέλουν και εμείς απλοί θεατές .
Μέσα από το δικηγορικό γραφείο μου ( και ασφαλώς δεν θα αναφερθώ σε ονόματα ) διαπίστωσα , με αγανάκτηση, το εξης :
Εταιρία ΑΠΕ , από τις πολύ μεγάλες,στα καινούργια μισθωτήρια θέτει και τον εξής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όρο :
Σύμφωνα , λοιπόν , με τον όρο αυτό, στην περίπτωση που το κτήμα στο οποίο εχει έχει εγκατασταθεί ή θα εγκατασταθεί ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και χαρακτηριστεί ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ως Δημόσιο , τότε η εταιρία ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ , ΠΛΕΟΝ , ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ !!!!!!
Το χειρότερο , μάλιστα , είναι, ότι ούτε καν δέχονται αυτός ο όρος να τεθεί ΕΣΤΩ (που ούτε και αυτό πρέπει να το επιτρέψουμε ) μόνον για την περίπτωση που χαρακτηριστεί η έκταση αυτή Δημόσια με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , αλλά θα αρκεί μόνον εάν χαρακτηριστεί Δημόσια από το Κτηματολόγιο . Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης και της απόφασης του Κτηματολογίου , δηλαδή μιας ΑΕ που έχει αναλάβει το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και που όλοι κατανοούμε ,πως θα κρίνουν οι δικαστές και πως η Ανώνυμη εταιρεία και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο δικαστής και τι η ΑΕ Κτηματολόγιο
Όπως ανέφερα εμείς θα πρέπει να ζητάμε να συνεχίζεται η καταβολή του μισθώματος για όσο διάστημα είναι το Αιολικό Πάρκο στο κτήμα , χωρίς κανένα άλλο όρο ,ή διαλυτική αίρεση
Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ότι ποτέ δεν θέσαμε και δικούς μας όρους .
Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή , το Δημοτικό Συμβούλιο και οι ιδιοκτήτες που έχουν νοικιάσει τα κτήματα τους ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ εν τη γεννέσει τους τέτοιες τακτικές, ώστε να μην επεκταθούν και παγιωθούν , όσο είναι νωρίς .
Ας αναλάβουν , επιτέλους , όλοι τις ευθύνες τους . Εγώ ( και ο τότε συνδυασμός μας ) ότι ήταν να κάνω το έκανα και το κάναμε ως συνδυασμός.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 3-2-2024
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου