Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ" Ανακοίνωση για την κινητοποίησης της Τρίτης 13/2/2024

 

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ"

Τρίτη 13/2/24

 

Ανακοίνωση 

 

Μελισσοκόμοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων έδωσαν σήμερα το πρωί το παρόν, στο δρόμο έξω από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κάρυστο, και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κινητοποίηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας" ασκώντας συντονισμένη πίεση με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, τη μέρα συνάντησης των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον Πρωθυπουργό.

Ασκώντας παράλληλα πίεση εν όψει της συνάντησης στη Λαμία, την Τετάρτη 14/2/24, των εκπροσώπων των Αγροτοκτηνοτροφικών και Μελισσοκομικών Συλλόγων της Εύβοιας με το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς. 

Στόχος όλων να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, η ακρίβεια στις τροφές και τα εφόδια, η μείωση των επιδοτήσεων είναι κάποια από τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τα νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας.

Σε τοπικό επίπεδο οι πυρόπληκτοι του Πλατανιστού και της Αμυγδαλιάς δεν έχουν ακόμα δει ούτε ένα φράγκο από τον ΕΛΓΑ και τόσους μήνες μετά δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας. Μια χούφτα ζάχαρη ή μια χούφτα ζωοτροφή δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Παραμένουμε μετέωροι για το τι θα κάνουμε φέτος με τα μελίσσια μας και τα ζωντανά μας. 

Από την άλλη πλευρά οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ανεμογεννητριών καταπατούν τους μελισσότοπους και τους βοσκότοπούς μας χωρίς να μας υπολογίζουν, ενώ η επέλαση των ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών και μπαταριών, συνεχίζεται εντατικά φτάνοντας έξω από την πόρτα μας. Αυτοί μετράνε τεράστια κέρδη κι εμείς μόνο ζημιές, όταν θα έπρεπε τουλάχιστον να μας αποζημιώνουν για τις απώλειες που μας προκαλούν σε ζωικό κεφάλαιο, παραγωγή κι εγκαταστάσεις. 

Οι μελισσοκόμοι δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει τον αγώνα μας. Είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε οικογένεια στον τόπο μας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

 

-Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% για φυσικές καταστροφές

 

-Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα μηχανήματα μας

 

-ΔΕΗ Μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας στα 0.07 λεπτά

 

-Φθηνές μελισσοτροφές και εφόδια 

 

-Μείωση του κόστους παραγωγής με μόνιμη στήριξη 

 

- Να ελεγχθούν οι Ελληνοποιήσεις του μελιού, με ψήφιση αυστηρών κανόνων ελέγχου

 

- Άρση και εκλογίκευση των πυροσβεστικών διατάξεων για τους μελισσοκόμους

 

- Αναμόρφωση του ΕΛΓΑ για ολική αποζημίωση από καταστροφές.

 

-Πρόσληψη Δημοσίου κτηνιάτρου στην Κάρυστο

 

-Να δοθούν ΑΜΕΣΑ οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους του Πλατανιστού και της Αμυγδαλιάς.

 

-Να ανακληθούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις και το Πρασίνισμα, πλήρης ένταξη όλων των μελισσοκόμων στη χρηματοδότηση - επιδότηση επικονίασης 

 

-Άμεσα αντιδιαβρωτικές - αντιπλημμυρικές εργασίες στις πληγείσες περιοχές του Πλατανιστού και της Αμυγδαλιάς. Υπογειοποίηση όλων των γραμμών Μέσης Τάσης από ανεμογεννήτριες, για την αποφυγή πυρκαγιών.

 

-Τέρμα πια οι καραμέλες και οι μπανανόφλουδες. Η Πράσινη Ανάπτυξη δε μας παραμυθιάζει, άμεσα μέτρα προστασίας των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων από την εγκατάσταση ΑΠΕ.

 

-Καθορισμός κρατικών αποζημιώσεων για τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους από τα έργα κατασκευής Αιολικών Πάρκων και άλλων ΑΠΕ. 

 

-Όχι άλλες ΑΠΕ στην υπερκορεσμένη Νότια Εύβοια. 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ -ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ - ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΣ!

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...