Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Θεατρικό Καλοκαίρι 2024- Παραστάσεις του ΣΑΕΚ Καρύστου - Θεατρικού τμήματος Καρύστου .Θ.Τ Στύρων.

Μια πλούσια παραγωγή παραστάσεων μας χαρίζουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ η ΣΑΕΚ Καρύστου, το θεατρικό τμήμα Καρύστου, και  το νέο τμήμα Στύρων. Κοινός παρανομαστής οι καθηγητές του τμήματος υποκριτικής και σκηνοθέτες των τμημάτων, Πετρούλα Μαντζουκίδου και Γιώργος Μπινιάρης.


Η Γιωργία Κόλλια αρχηγός του θεατρικού τμήματος,
η Πετρούλα Μαντζουκίδου και ο Γιώργος Μπινιάρης
καθηγητές ΣΑΕΚ και σκηνοθέτες των ομάδων.


ΙΟΥΝΙΟΣ 

Ο θεατρικός Ιούνιος ξεκίνησε στις 18 με την Ειρήνη του Αριστοφάνη από την ομάδα Δημοτικού. Ακολούθησε η ομάδα Γυμνασίου με την "Κατσαρίδα".
Την Δευτέρα 24 παίζονται οι ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη σε διασκευή Δημήτρη Αδάμη από το τέταρτο  εξάμηνο του τμήματος υποκριτικής ΣΑΕΚ Καρύστου σε σκηνοθεσία Πετρούλας Μαντζουκίδου, στο υπαίθριο θέατρο Καρύστου στις 9 το βράδυ.






από τις πρόβες στις ΟΡΝΙΘΕΣ.



Ακολουθεί το Εργαστήρι (Workshop)  Αρχαίας Τραγωδίας από το Δ Εξάμηνο Υποκριτικής τέχνης της ΣΑΕΚ σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπινιάρη. Επίσης θα παρουστεί το " Προς Κατεδάφιση" του Τενεσί Ουλίλιαμς από το Δεύτερο εξάμηνο του τμήματος υποκριτικής σε σκηνοθεσία της Π.Ματζουκίδου. Ανεβαίνουν στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο στις 9.

σκηνή από πρόβα στο εργαστήρι Αρχαίας Τραγωδίας.



                                            ΙΟΥΛΙΟΣ

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου και Παρασκευή 5 Ιουλίου ανεβαίνει η παράσταση "Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ?" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου από την ομάδα ενηλίκων Στύρων σε σκηνοθεσία της Π.Μαντζουκίδου στο σινεμά Ν.Στύρων στις 21.15.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου βλέπουμε τον "Μικρό Πρίγκηπα" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη από το Δεύτερο Εξάμηνο της ΣΑΕΚ τμήματος υποκριτικής σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπινιάρη στο υπαίθριο θέατρο Καρύστου.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου  στο υπαίθριο θέατρο Καρύστου στις 9 ανεβαίνει η μεγάλη παράσταση του θεατρικού τμήματος ενηλίκων Καρύστου, "Ποια Ελένη?"  των Ρέπα- Παπαθανασίου. Η σκηνοθεσία είναι της Π.Μαντζουκίδου . Η παράσταση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου στον ίδιο χώρο.

                                             ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Κυριακή 11 Αυγούστου και Δευτέρα 12 Αυγούστου, όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση "Ποια Ελένη?"  θα έχουν την ευκαιρία να γελάσουν με την ψυχή τους με τα πάθη, τους έρωτες και τις ίντριγκες των θεών και ανθρώπων, πάλι στο υπαίθριο θέατρο Καρύστου στις 9 το βράδυ.

    Η Νεανική Ομάδα "Εν δράση" που έχει ήδη βραβευθεί σε δύο πανελλήνια φεστιβάλ, ανεβάζει το αριστουργηματικό έργο ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζαν Ζενέ, σε μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη  και σκηνοθεσία του Γιώργου Μπινιάρη.



Ενημερωτικά να σημειώσουμε ότι τα ΙΕΚ έχουν αναβαθμιστεί σε ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΣΑΕΚ) , οι οποίες θα αποκτήσουν διευρυμένο ρόλο σε ότι αφορά την ενεργό διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.

Το νέο τμήμα υποκριτικής 2024-2025 έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο. ΄Έτσι λοιπόν, αν σας ενδιαφέρει η υποκριτική τέχνη σαν επάγγελμα η ακόμα σαν προσωπική εξέλιξη, επικοινωνείστε με την ΣΑΕΚ και κάντε την εγγραφή σας! Σας περιμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...