Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

2 Ιουνίου 2024 -Νέα και σκέψεις ...για όποιον ενδιαφέρεται.

 


Χτες, το Σάββατο, στην παραλία Καρύστου είχε συγκέντρωση το ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, στην Χόβολη, τραγούδησαν παιδιά από την παιδική Χορωδία του Γυμνασίου Καρύστου στην εκδήλωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Αργότερα, περάσαμε τέλεια με τον τραγουδιστή Κακουλίδη που εκτός από πολύ καλός τραγουδιστής είναι και πολύ πλακατζής.
Με τα έσοδα θα φτιάξουν τις κορνίζες στην έκθεση φωτογραφίας που ετοιμάζουν.

Το πρωί της ίδιας μέρας είχαμε ακούσει τα νέα ότι η Αμερική και η Ευρώπη αποφάσισαν να πλήξουν στόχους μέσα στο έδαφος της Ρωσίας. Μετά από αυτό η Ρωσία, ετοιμάζει στόχους για να πλήξει στόχους με πυρηνικά όπλα, ανάμεσα τους και την Ελλάδα.

Η Τουρκία βάζει στην ύλη των βιβλίων ότι τα νησιά μας είναι δικά τους και εμείς τα έχουμε παράνομα..και στα βόρεια σύνορα μας η Βόρεια Μακεδονία προσπαθεί να ονομαστεί σκέτο Μακεδονία και η Αλβανία συνεχίζει δυναμικά να είναι η ουρά της Τουρκίας.

Οι  Ευρωεκλογές είναι την άλλη Κυριακή και η περατζάδα στα κανάλια μας αφήνει ασυγκίνητους.

Εμάς μας συγκινούν τα δικά μας νέα . Ένα κατάστημα αναφοράς στην πόλη μας έκλεισε . Η πικρή πικρή αλήθεια είναι ότι αν αντιμετωπίζαμε με το ίδιο πάθος τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής τίποτα δεν θα μας πείραζε. Τα μνημεία θα ήταν κουκλιά, τα βουνά μας καθαρά, η πόλη θα άστραφτε και πάει λέγοντας... 

Τα ακραία καιρικά μας ταλαιπωρούν, η ξηρασία συνεχίζεται και οι προσευχές μας είναι να μην έχουμε πυρκαγιές.

Σήμερα είναι 2 Ιουνίου. Καλές και κακές ειδήσεις, τρομαχτικές και καθησυχαστικές αλήθειες, λογικά και παράλογα μας αγγίζουν την ίδια στιγμή για αυτό δεν είναι να μας προξενεί απορία για το ότι το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι τόσο παρόν στην ζωή σήμερα.

Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή?

Θα είναι η αυριανή?

Θα εξαρτηθεί από το τι θα αποφασίσουν οι μεγάλες δυνάμεις? Θα εξαρτηθεί από τι θα αποφασίσουμε να ψηφίσουμε? Θα εξαρτηθεί από κάποιο καιρικό φαινόμενο? Από τις προσωπικές μας επιλογές στην ιδιωτική μας ζωή? Θα φανεί στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...