Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τι έγινε σήμερα απέναντι από το πάρκο στην εκδήλωση της εταιρίας που χορηγός είναι η εταιρία που είμαστε στα δικαστήρια.


Η Πορτογαλική εταιρία  edp r  δηλ η γνωστή σε μας ΑΙΟΛΟΣ που θέλει να βάλει τα αιολικά σε Λιβαδάκι και Λυκόρεμα, έγινε χορηγός της εταιρίας Eurohoops  για να διοργανώσει αθλητική εκδήλωση στην Κάρυστο.
Η Δημοτική Αρχή και οι Σύλλογοι αποφάσισαν να προβούν σε διαμαρτυρία και έτσι,

σήμερα το πρωί στις 9 μαζευτήκαμε έξω από την είσοδο του ιδιωτικού χώρου που είχαν κλείσει για την εκδήλωση. Δεν τους είχε δωθεί άδεια ούτε στο πάρκο από την ΟΛΝΕ ούτε στην πλατεία από τον Δήμο, και για αυτό βρήκαν αυτόν τον ιδιωτικό χώρο. Εκεί, πολύ παλιά, ήταν γήπεδο τέννις για τον Απόλλωνα και από τότε μάλλον είχε να δει καθαριότητα ,επομένως έκαναν και ένα καλό μιας και καθάρισε το οικόπεδο. Τα είχαν ετοιμάσει όλα  και έβαλαν την μουσική στην διαπασών. Στην πορεία όμως όπου τους ζητήθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα από την Αστυνομία και το Λιμενικό δεν είχαν άδεια για την μουσική και την έκλεισαν. Μετά, υπάρχαν και κάτι άλλα προβλήματα και πέρασαν ώρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι εκτός από 6-8 παιδιά από μια ομάδα μπάσκετ και 2 άντε 3 γονείς με παιδάκια, δεν εμφανίστηκε κανείς.!

Δηλαδή έχουμε δύο Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, 3 νηπιαγωγεία, πάρα πολλά παιδιά δηλαδή και δεν φάνηκε ΚΑΝΕΙΣ!! 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη σήμερα και αγαπώ όλον τον κόσμο , που λέει και το τραγούδι.

Το άλλο θέμα είναι ότι δεν θα έχουν στο δικαστήριο που θα γίνει , ένα βίντεο, φωτογραφίες κλπ για να πούνε ότι οι κάτοικοι "αγκάλιασαν " την εκδήλωση της εταιρίας και δεν είναι αρνητικά απέναντι της.

Στο σημείο ήταν όλη την ώρα η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Τούρλα,  Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Διγαλέτος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πολυχρόνης Πολυχρονίου , ο αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλης Σφυρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Παρασκευάς , εκπρόσωποι συλλόγων και μείς.



Μερικά σχόλια τώρα και συμπεράσματα.

Ένα συμπέρασμα είναι ότι μιλώντας με τα παιδιά που παρόλο που περίμεναν ώρες το είχαν πάρει πατριωτικά που λένε και δεν έφευγαν. Μιλήσαμε αρκετά και είπαν αυτό που έχουμε πει και από δω πολλές, πάρα πολλές φορές. Χρειάζονται ανοιχτοί χώροι άθλησης και παιχνιδιού. Δεν μπορεί να παίζουν με το σταγονόμετρο της προπόνησης και τον φόβο της αστυνομίας όταν παίζουν στα προαύλια των σχολείων. Μπορεί να φταίνει 2, 3, 5 βάνδαλοι αλλά την πληρώνουν όλοι.

Υπάρχει λύση, πάντα υπάρχει λύση. Να οριοθετηθούν τα πάρκα και οι πλατείες της επέκτασης, και να αποδοθεί και οικόπεδο που έχει γίνει δωρεά για αθλητισμό μέσα στην πόλη, να καθαριστούν , να μπει περίφραξη και να αποδοθεί στο κοινό, στα παιδιά να παίζουν. Από την μια λέμε για κινητά και άλλα και από την άλλη, δεν υπάρχουν πια αλάνες και ασφαλείς δρόμοι.  Ελπίζω να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό το θέμα. Για τα αυτοκίνητα έχουμε έννοια που θα τα βάλουμε, για να παίζουν τα παιδιά δεν είναι πιο σοβαρό θέμα?

Μια άλλη σημείωση που θέλω να κάνω, μια καλύτερα, διευκρύνηση είναι σε σχέση με τις κινητοποιήσεις. Δεν πάμε εκεί στο σημείο να κάνουμε αντιπολίτευση ούτε να λύσουμε όλα τα χρόνια προβλήματα της περιοχής . Εκεί πάμε για έναν συγκεκριμένο σκοπό, και στον συγκεκριμένο ευτυχώς είμαστε όλοι μαζί.   

Σημείωση τρίτη και τελευταία.

Έχω γενικά τεράστια υπομονή όμως όταν κάποιος αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μου ανεξαρτήτου ηλικίας , σαν "καημένους" κλπ παθαίνω μια ταραχή, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, δεν το θέλω αλλά συμβαίνει. Πιστεύω ότι είμαστε μια χαρά άνθρωποι, έξυπνοι , προοδευτικοί τον περισσότερο καιρό, προκομένοι και όλα τα καλά. Οι λίγοι δεν μου χαλάνε την εντύπωση που έχω για όλο τον κόσμο που ξέρω..

Αυτά τα λίγα για σήμερα και σε άλλα με υγεία, με αγάπη και σύμπνοια να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...