Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου "Ο Αγ. Ιωάννης Κουκουζέλης" στην μουσική παράσταση "Ουρανίσματα και Χορεύματα"

Η Σχολή Βυζαντινής μουσικής "Ο Αγ. Ιωάννης ο Κουκουζέλης" παρουσίασε την μουσική παράσταση "Ουρανίσματα και Χορεύματα"στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου.

Η Χορωδία αποτελείται από τρία τμήματα. Παιδιών, Γυναικών και  Χορός Ιεροψαλτών.

Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν ύμνοι της Ανάστασης και στο Δεύτερο παραδοσιακά τραγούδια και από τα τρία τμήματα συνοδείας ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Η παρουσία των τμημάτων που συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα μέλη,  ενθουσίασε και συγκίνησε τους θεατές οι οποίοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους ύμνους από το φυλλάδιο που υπήρχε μαζί με το πρόγραμμα.

Ο πατήρ Σωτήρης Τσούρκας εκτός από υπέροχη φωνή, έχει και πολύ μεγάλη αγάπη για την χορωδία και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους τους. 

Η έδρα της Χορωδίας είναι απέναντι από το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο .

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και το κείμενο θα κλείσει με τα υπέροχα λόγια του Δοξαστικού Αίνων Αναστάσεως που λέει:

"Και νυν..Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν αδελφοί, και τοις μισουσιν ημάς-συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει και ούτω βοήσωμεν- Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος."











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...