Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Μελισσοκομείο "Χαρτζάνι" στην Κάρυστο! Μια "κυψέλη" αισιοδοξίας!

 

Το Μελισσοκομείο " Χαρτζάνι" της Κυριακής Σταματίου και Χρήστου Γουλέτα,βρίσκεται στον Κάμπο Καρύστου και πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του σε επισκέπτες της περιοχής μας έτσι ώστε να έχουν μια γνώση από πρώτο χέρι για την ζωή της μέλισσας, την ιστορία της μελισσουργίας στην περιοχή, την διαδικασία παραγωγής των προιόντων της και να έχουν μια ανάσα δροσιάς από την βόλτα τους στην εξοχή.

Στον χώρο του Μελισσοκομείου είδαμε το σπιτάκι της μέλισσας. Μέσα εκεί υπάρχει μια γυάλινη κυψέλη όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ακριβώς το πως παράγεται το μέλι.
Στον γύρο χώρο υπάρχουν ενθύμια από την ζωή παλαιότερα, ενθύμια μιας δύσκολης αλλά "οικολογικής εποχής", κάτι που προσπαθούμε να μάθουμε στους νέους και να ξαναθυμήσουμε στους μεγαλύτερους.
Στην φιλόξενη αυλή τους μιλήσαμε για την απόφαση τους να ξεκινήσουν αυτό το νέο κεφάλαιο στην ζωή τους και ανάμεσα στα άλλα, είπαν να τονιστεί η ευγενική προσφορά εργαλείων και η πολύτιμη διδασκαλία της παραγωγής του παραδοσιακού παστελιού, του κ.Κώστα Τσαπέπα και της γλυκύτατης συζύγου του, Μαρίας. Η συνταγή μεταδίδεται από γενιά σε γενιά , μια πολύτιμη παρακαταθήκη που γλυκαίνει τον ουρανίσκο και της καρδιές μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο και την Κική που μας ξενάγησαν στον χώρο τους και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το προτείνετε και σεις στους επισκέπτες σας. Δέχονται μετά από ραντεβού και εκεί εκτός των άλλων μπορείτε να προμηθευτείτε υπέροχα μελισσοκομικά προιόντα.
Δείτε το βίντεο και ελάτε μια βόλτα στον κάμπο μας!
τηλ επικοινωνίας : Κική Σταματίου: 69747266669
                              Χρήστος Γουλέτας: 6909042509



ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΚΙΣΣΟΥΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ για της μέρες νηστείας και οχι μόνο !!!
Είναι ενα σνακ με μεγάλη διατροφική αξία από βιταμίνες,ασβέστιο,σίδηρο,μαγνήσιο,ψευδάργυρο ... δίνει φούλ ενέργεια σωματική και πνευματική. Αναφορές για το Παστέλι υπάρχουν και στην Ιλιάδα του Ομήρου , ως τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν από τις μάχες με σκοπό την ενίσχυση της ενέργειας και της δυναμής τους. Το Παστέλι είναι ιδανικότερο σνακ για οσους προσέχουν τη διατροφή τους, για το σχολείο ,για δεκατιανό στην εργασία , για νηστεία. Συνδιάζει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και προσφέρει παράλληλα μια γλυκιά γεύση σε κάθε γεύμα σας.
Το προιόν μας θα το βρήτε σε Σούπερ Μάρκετ και σε καταστήματα ξηρών καρπών .
Παράγεται σε απλό σκέτο σουσάμι , σουσάμι- φυστίκι αιγίνης , σουσάμι- αμύγδαλο, σουσάμι -σταφίδα ,σουσάμι- καρύδι και όλα με βιολογικό μέλι παραγωγής μας.🐝🐝

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...