Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΡΥΣΤΙΝΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1999


Η Εταιρεία Ευβοικών Σπουδών, έπαιξε για δεκαετίες πολύ σημαντικό ρόλο στην πνευματική ζωή της Καρύστου. Εδώ μερικά μόνο δείγματα των εκδηλώσεων που είχαν ένα μεγάλο φάσμα πολιτιστικών , ιστορικών,πνευματικών και λογοτεχνικών θεμάτων.  Αν δεν κάνω λάθος, υπήρχε ενεργή μέχρι και την δεκαετία του 2000. Με την ευχή να κινητοποιηθούν οι έχοντες αγάπη για τον πολιτισμό , την γνώση και την κοινωνία, για να υπάρξει πάλι ανάλογη πνευματική κίνηση στην πόλη μας.



Μεγάλες στιγμές στα θεατρικά μας πράγματα

Σημαντικές εκδόσεις για τα νομίσματα της Εύβοιας της εκ Καρύστου Ηούς Τσούρτη.






Μεγάλες στιγμές -μεγάλες παραστάσεις




Οι διαμαρτυρίες για το σχέδιο Νατούρα είχε ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία γιατί υπήρχαν μεεγάλες αστοχίες και αδικίες. Για πάρα πολλούς μήνες οι διαμαρτυρίες ήταν συνεχείς και τα αποτελέσματα ήταν να γίνουν οι διορθώσεις που επέτρεπαν στους ανθρώπους να συνεχίσουν την διαβίωση και επιβίωση τους, μέχρι και την αρχή της εγκατάστασης των ΑΠΕ όπου ο αγώνας άρχισε από την ανάποδη..Δηλαδή, ο αγώνας για να μείνει λίγη ανέπαφη φύση.. Τα σημεία των καιρών.



 



Το παράνομο αυτό κτίσμα είναι το κτήριο που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια και πόσο ειρωνία είναι αυτό για ένα υποτίθεται οργανωμένο κράτος.
Το κτίσμα που επρόκειτο να είναι ένα κτήριο για την ενημέρωση του περιβάλλοντος και της φύσης της περιοχής, είναι σε οικόπεδο στον ίδιο χώρο, στον αύλιο χώρο δωρεάς Κότσικα και βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Καλυβείων. Τελικά έγινε το κτήριο, αλλά δεν εξυπηρετεί καν τον σκοπό που έγινε με τόση φασαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...