Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η ταβέρνα " Ο ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ" των αδελφών Μούτση, κλείνει σήμερα τον κύκλο της.

Διαλέγω αυτήν την φωτογραφία για να τονίσουμε το πνεύμα αυτής της ταβέρνας που ήταν εκεί από..πάντα, και νομίζαμε ότι δεν θα έκλεινε ποτέ.
Χτες το βράδυ ο Δημήτρης μας ανακοίνωσε ότι σήμερα Κυριακή, θα ήταν η τελευταία μέρα. Στην αρχή, είπαμε "Καλό Χειμώνα" αλλά μετά μας διευκρίνισε ότι σήμερα Κυριακή 26 Σεπτέβρη είναι η τελευταία μέρα της ιστορικής αυτής ταβέρνας με το τόσο εξαιρετικό φαγητό,  την μοναδική αυλή και την ακόμα πιο μοναδική θέα.
Η φωτογραφία είναι από φέτος το καλοκαίρι που είχε έρθει μια παλιά τους φίλη και έτσι, με χαρούμενες αναμνήσεις, κλείνει ο κύκλος.

Τα παλιά παλιά χρόνια, του παππού  του Δημήτρη, το σημείο ήταν ένα μικρό χάνι όπου περνούσαν οι αγωγιάτες από τα χωριά με τα ζώα τους,και εκεί τα έδεναν για να ξεκουραστούν, να πιουν νερό, και να πάρουν μια ανάσα, πριν κατέβουν στην Κάρυστο για τις δουλειές τους. Με τα χρόνια του πατέρα του, συνεχίστηκε για να μετατραπεί σιγά σιγά, στην σημερινή του μορφή με την προσωπική εργασία και το μοναδικό μεράκι των ιδιοκτητών.

΄Άγνωστο το μέλλον αλλά ας φυλάξουμε αυτές τις εικόνες γιατί είμαι σίγουρη ότι σε όλους θα θυμίζουν στιγμές που μοιράστηκαν με συγγενείς και φίλους. Να μη ξεχνάμε ότι σαν πόλη, χρωστάμε πολλά σε όσους επαγγελματίες κράτησαν και κρατούν την ποιότητα τόσο ψηλά...Αλλά, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα..Καλή συνέχεια στα αδέλφια Μούτση !


Στο εσωτερικό της ταβέρνας, είδαμε όμορφες φωτογραφίες από παλιά. Εδώ βλέπουμε την εκκλησία της Παναγίας, πριν γίνει η ανακαίνηση της με πέτρα, όπως είναι σήμερα.

η πηγή όπως ήταν παλιά.
 



 



οικογενειακή φωτο με τον Δημήτρη μικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου