Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου 6ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

 Από τον Θοδωρή Μπούσουλα

6ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ
Κάθε πόλη , μικρή η μεγάλη, έχει ένα χαρακτήρα ο οποίος διαμορφώθηκε από πολλούς παράγοντες ένας από αυτούς ,
ίσως ο κυριότερος ,είναι ο άνθρωπος . Οι ταινίες που θα προβληθούν στο 6ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καρύστου, που είναι αφιερωμένο σε αυτό που ονομάζουμε "ΠΟΛΗ" ,έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα (Είναι ο Σκαρίμπας και η Χαλκίδα.
η γειτόνισσά στο μπαλκόνι ,ο μετανάστης και αντιφασίστας στο Λονδίνο , η ηλικιωμένη κυρία στο Μπέλφαστ , οι άνθρωποι της Θεσ/νικης μετά την μεγάλη φωτιά , ο Αρα Γκιουλέρ και η Κων/πολη)
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο




Πρώτος σταθμός του "ταξιδιού" μας στο 6ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, η Χαλκίδα. Η Χαλκίδα του Σκαρίμπα. Ο Σκαρίμπας κι η Χαλκίδα. Μια σχέση που δεν ήταν πάντα φιλική. Μια σχέση που έχει μείνει στην ιστορία. Μια σχέση αγάπης και μίσους.
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον θερινό κινηματογράφο Αύρα. Είσοδος ελεύθερη.
Η ταινία είναι πρώτης προβολής και θα την προλογίσει ο σκηνοθέτης της, κος. Γιάννης Σολδάτος.
.
.
.
.
Μπορεί να είναι απεικόνιση 3 άτομα




Ο δεύτερος "σταθμός" του ταξιδιού στο 6ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καρύστου είναι η Πόλη!
"Το να είσαι κάτοικος της Κωνσταντινούπολης είναι ένας τρόπος ζωής. Γιατί η Κωνσταντινούπολη υπήρξε το κέντρο και το χωνευτήρι τριών αληθινών αυτοκρατοριών. Δε μοιάζει με καμία άλλη πόλη του κόσμου".
Αυτά είναι τα λόγια του Αρά Γκιουλέρ, του πολυβραβευμένου φωτογράφου, με το προσωνύμιο "Το μάτι της Κωνσταντινούπολης", που μας ταξιδεύει μέσα από την ατέλειωτη στοίβα του έργου του. Με απαράμιλλο στυλ και μοναδικό λυρισμό, μας παρουσιάζει την εργατιά και την καθημερινή ζωή της Πόλης των δεκαετιών του 1950 και του 1960.
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, 20:45 στον θερινό κινηματογράφο Αύρα.
.
.
.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "THE EYE OF ISTANBUL"


Ο τέταρτος σταθμός του ταξιδιού του 6ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καρύστου είναι το Μπέλφαστ.
Μια πόλη ματωμένη. Μια πόλη χωρισμένη με ατσάλινα τείχη και με σημαίες. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία που έζησε όμορφες στιγμές αλλά και μεγάλο τρόμο. Οι κάτοικοι μοιρασμένοι σε στρατόπεδα, πληγωμένοι ανεπανόρθωτα, μαζεύουν τα σπασμένα κομμάτια του παρελθόντος για να φτιάξουν ένα ειρηνικό μέλλον.
Ο Marc Cousins μας ξεναγεί στην πόλη που γεννήθηκε κι έζησε έως 20 χρονών όταν και αναγκάστηκε να φύγει λόγω των ταραχών. Μας παρουσιάζει μια ηλικιωμένη κυρία, το Μπέλφαστ, και μαζί περιπλανιούνται στις γειτονιές της πόλης, στην ιστορίας της και στο παρόν της. Μαζί φτιάχνουν ένα ειρηνικό μέλλον.
"I am Belfast" την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:15
Η ταινία είναι πρώτης προβολής και θα την προλογίσει το μέλος του ΔΣ, Γεωργία Σιάγκα Georgia Siaga
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "A FILM BY MARK COUSINS WITH MUSIC BY BY DAVID HOLMES AM BELFAST"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...