Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αν ήμουν δήμαρχος!

 





Πόσες και πόσες φορές το έχουμε ακούσει και πόσο επίκαιρο είναι σήμερα με τόσους υποψήφιους παντού στην Ελλάδα να μας υπόσχονται ότι θα πάνε καλύτερα από τον αντίπαλο τους ?

Τι θα έκανα λοιπόν αν ήμουν δήμαρχος στα σοβαρά και όχι σαν και αυτά που γράφω συνήθως?

Πρώτο και κύριο, θα έδινα δωρεάν διαιτολόγιο σε κάθε νοικοκυριό και θα προσελάμβανα μαζί με την βοήθεια στο σπίτι ολόκληρη ομάδα διαιτολόγων να παρακολουθεί την πρόοδο σε κάθε νοικοκυριό.

Θα έκανα συμβάσεις με τις σχολές γυμναστικής και χορού και με κουπόνια θα είχαν όλοι την ευκαιρία να γυμνάζονται η να χορεύουν η να κάνουν σπορ, για καλύτερη φυσική κατάσταση.

Οι γιατροί θα μας ευγνωμονούν, τα φάρμακα θα μειωθούν, οι διάδρομοι στα σούπερ μάρκετ θα αλλάξουν προιόντα, οι ταβέρνες θα ξεσηκωθούν , οι σερβιτόροι θα χάσουν την δουλειά τους, αλλά επειδή όλοι μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε σε νέες συνθήκες, θα προσαρμοστούν και αυτοί σε άλλα διαιτολόγια .Μετά από μια περίοδο προσαρμογής θα είμαστε τοπ προορισμός σε υγιεινή διατροφή και vigan μενού. Ένα παράδειγμα προς μίμηση, που θα προσέλκυε ανάλογα συνέδρια και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 





Αν ήμουν δήμαρχος θα επανέφερα τις κότες σε κάθε σπίτι. Όπως παλιά που είχε κάθε νοικοκυριό το κοτέτσι του, έστω και στην ταράτσα μετά που δεν είχαν κήπο. Ειδικά κατασκευασμένα, καλαίσθητα κοτέτσια να μοιραζόντουσαν σε κάθε σπίτι η κάθε πολυκατοικία που θα μπορούσαν να έχουν ένα μεγαλύτερο.

Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν η πρώτη διαλογή οικιακών απορριμάτων στην πηγή και θα μειωνόταν ο όγκος τους στο ελάχιστο. Ταυτόχρονα, θα είχαν όλοι φρέσκα αυγουλάκια και νόστιμα κοτοπουλάκια. Θα είχαν μεγάλη μείωση στα έξοδα διατροφής και οι αγαπημένες κοτούλες θα εύρισκαν επιτέλους την θέση που τους αξίζει στην ζωή μας. Θα πληρώναμε λιγότερα για διαχείρηση απορριμάτων σαν δήμος και θα μπορούμε να επενδύουμε σε υποδομές περισσότερα!

Μεταξύ αστείου και σοβαρού και η αλήθεια κάπου στην μέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...