Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Σοβαρά θέματα με σοβαρές επιπτώσεις. Ονοματοδοσία των οδών.

Ένα θέμα που το λέμε και το ξαναλέμε αλλά ποτέ δεν λύνεται είναι η ονοματοδοσία των οδών.



Είχε γίνει κάποτε μια αρχή που άρχισε και τελείωσε με την ονοματοδοσία του δρόμου Αγίου Δημητρίου στα Αλαμανέικα. Είχαν γίνει κάποιες κινήσεις και είχε γίνει κάποια επιτροπή όπως ορίζει ο νόμος επί Μανώλη η οποία δεν προχώρησε και από τότε, παρά τις συνεχής οχλήσεις κατοίκων και δημοσιευμάτων, αυτό το θέμα δεν έχει θεωρηθεί άμεσης ανάγκης, η έστω, ανάγκης, από κανέναν αρμόδιο σε οποιαδήποτε πλευρά και αν κάθεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Μιας και λέμε πάλι για τα σοβαρά θέματα και ακούμε τους λόγους, ας το ξαναφέρουμε στην επιφάνεια μήπως και κάποιος το καταλάβει και δώσει προτεραιότητα με την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής.

Το να έχει όνομα ένας δρόμος δίνει διεύθυνση στις κατοικίες. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να στείλει και να λάβει ταχυδρομείο κάθε είδους.

Μπορεί να τυπώσει διαφημιστικά μιας επιχείρησης και μπορεί να βάλει το ακίνητο στον χάρτη. Όταν λέμε χάρτη, εννοούμε κυρίως στην αναζήτηση στο διαδικτυακό χάρτη όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να βρει την διαδρομή του και το αντίστοιχο στίγμα.

Μπορεί να βάλει την διεύθυνση στο gps  και να φτάσει με σιγουριά εκεί που θέλει να πάει. 

Εκτός από την σοβαρότητα του θέματος που επηρεάζει τον κάθε επιχειρηματία, επηρεάζει και τον κάθε κάτοικο γιατί ακόμα και τα ασθενοφόρα πρέπει να βρίσκουν τον προορισμό τους.

Οι οδηγοί του ΕΚΑΒ δεν είναι όλοι κάτοικοι, και ακόμα και αν είναι, είναι αδύνατον να ξέρουν που μένει ο καθένας. Χάνεται πολύτιμος χρόνος να ρωτούν κάποιον που ξέρει, και αν τον βρίσκουν, η να ακολουθούν τις οδηγίες όσων τους καλούν που όπως καταλαβαίνεται είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο.

Σκεφτείτε ότι μπορεί μια ζωή μπορεί να σωθεί η να χαθεί επειδή το ασθενοφόρο είναι χαμένο στα χωράφια και στους εξοχικούς δρόμους των επεκτάσεων και των οικισμών.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Απλές διαδικασίες είναι και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ,όσο για τις ταμπέλες,..πιστεύω ότι είμαστε διαθετημένοι να τις βάλουμε και μόνοι μας.

Υπάρχουν αρκετά τέτοια θέματα που αναφέρουμε και αφορούν την καθημερινότητα μας. Όσο για τα αιολικά που με ρωτάτε αρκετοί γιατί δεν γράφω αυτήν την εποχή, περιμένω με υπομονή να ακούσω τι έχουν να πουν οι υποψήφιοι. Λίγες μέρες έμειναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...