Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Για την ανησυχητική κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομείου Καρύστου. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 

C:\Users\user\Documents\ΚΚΕ\Τοπική Διοίκηση\Δήμος Καρύστου\ΛΑΣΥ Καρύστου_Σήμα.png

Για την ανησυχητική κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομείου Καρύστου


Συνάντηση με την κα. Γερακίνη, που εκτελεί χρέη διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από την Κούλα Βρανά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Στερεάς και την Αλεξάνδρα Μπάνου υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαρμαρίου.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται. Συγκεκριμένα:

  • Μετά την παραίτηση ενός Ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο πλέον υπάρχει μόνο ένας. 

  • Μετά την αποχώρηση ενός Αναισθησιολόγου υπάρχουν μόνο δύο, πράγμα που αποτελεί πρόβλημα για την απρόσκοπτη εκτέλεση των χειρουργείων. 

  • Μετά την παραίτηση ενός Καρδιολόγου, έχουν απομείνει μόλις δύο.

  • Παραιτήθηκε εδώ και καιρό ο Νεφρολόγος που θα κάλυπτε την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

  • Στο τέλος του χρόνου λήγουν αρκετές συμβάσεις εργαζομένων σε κρίσιμους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου τομείς. Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα οι συμβασιούχοι αποτελούν το 80% του προσωπικού!

  • Υπάρχουν δύο Παιδίατροι με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα.

  • Λόγω της μη τοποθέτησης διοικητή από τον Μάρτη, τα διοικητικά καθήκοντα εκτελούνται από ιατρό – Παθολόγο – του νοσοκομείου που εκτός των άλλων δημιουργεί πρόβλημα και στην ειδικότητα των Παθολόγων.

Πέρα από τις παραπάνω ελλείψεις στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό υπάρχει σοβαρή ανησυχία για την καθυστέρηση της κατασκευής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και για την επάρκεια της χρηματοδότησής της. 

Η παραπάνω κατάσταση αποτελεί συνέπεια της χρόνιας «ανθυγιεινής» - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και ως πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ομίλους.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του ιατρικού και κυρίως του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού να είναι όμηροι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που έχει οδηγήσει γιατρούς σε παραίτηση για να απασχοληθούν με καλύτερες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργεί ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των ομίλων. Άλλωστε, υπάρχει η τραγική πείρα από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας του covid στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Εγγύηση για τη μη υποβάθμισή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, για την ενίσχυσή του με ιατρικό και λοιπό προσωπικό αποτελεί ΜΟΝΟ η κινητοποίηση και ο αγώνας του λαού της περιοχή μας! Έτσι κρατήσαμε το Νοσοκομείο το 2012 κόντρα στις τότε κυβερνητικές αποφάσεις για υποβάθμιση έτσι μπορεί να κρατηθεί και τώρα!

Ο λαός της περιοχής μας έχει συμφέρον, πλάι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ , να μην τοποθετήσει μια δημοτική και μια περιφερειακή αρχή που κινείται στις ίδιες ράγες της υπεράσπισης των επιχειρηματικών κερδών στην Υγεία και όχι μόνο! 

Αντίθετα, έχει συμφέρον από περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους συμπαραστάτες στον αγώνα για Υγεία δημόσια και δωρεάν, για τη διάσωση του Νοσοκομείου Καρύστου από την υποβάθμιση! Και σ’ αυτόν τον αγώνα θα βρει γνήσια και αταλάντευτη συμπαράσταση μόνο από τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...