Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Κασσελάκης ,τρομάρα μας είναι η αντάρα μας.

 

Τα βίντεο του Κασελάκη στο τικ τοκ φέρνουν στην μνήμη μας σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες.

Το αφήγημα για παράδειγμα του κατατρεγμένου παιδιού που παίρνει των οματιών του στα ξένα κυνηγημένο θυμίζει Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο ,ενώ το πέτυχα στα ξένα -το πως είναι ένα θολό τοπίο που λίγοι το ψάχνουν- και ήρθα πίσω στην Ελλαδίτσα να σας σώσω ταιριάζει και λίγο  με τόσους και τόσους ρόλους που είναι δύσκολο να διαλέξεις ταινία.


Είναι αλήθεια ο Κασελάκης αντιπροσωπεύει το όνειρο του Έλληνα να πάει σε καλό σχολείο, να γίνει στέλεχος - το γιατρός και δικηγόρος είναι πιο παλιό- να είναι στα κονέ και στα μέσα. Γιατί όπως και να το κάνουμε αν έχεις κονέ τον Μπάιντεν το άλλο να ζητήσεις πια από την ζωή σου. Βέβαια ο Μπάιντεν τα έχει λίγο χαμένα, και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ανησυχεί πιο πολύ από τον Κασελάκη. Τέλος πάντων τώρα, αφού τα βοθροκάναλα τον διαφημίζουν μέρα νύχτα και ας τους βρίζει επίσης μέρα νύχτα, έχει φέρει μια ελπίδα στους συριζαίους. 

Μια χαζή σκέψη να κάνω εδώ γιατί το έχω απορία. Πως τα βοθροκάναλα που "πληρώνονται" από τον "Μητσοτάκη" τον σιγοντάρουν τόσο πολύ χωρίς να πληρώνονται από τον Κασελάκη?

Πάμε πάρα κάτω να σκεφτείτε μόνοι σας την απάντηση.

Θλιβερό το αποτέλεσμα των εκλογών να παίρνουν τα στελέχη του Σύριζα που πριν μόνο λίγους μήνες ήταν σίγουροι ότι θα κυβερνήσουν την χώρα ποσοστά που δεν θα τα έπαιρναν ούτε τα κόμματα που μένουν απ έξω στις βουλευτικές. Πολύ θλιβερό για τον κόσμο που τους είχε ψηφίσει, που έκαναν αγώνα, που πίστευαν ότι ο επάρατος να νικηθεί από αυτούς που δεν τους πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Αυτό που είναι στην ουσία του τρομερά αστείο είναι  το σύνθημα " Να νικήσουμε τον Μητσοτάκη" Ούτε ιδεολογία , ούτε κόμμα ούτε ιστορία, ούτε πρόγραμμα ούτε τίποτα. Κατηγορούν την ΝΔ για νεποτισμό, για προσωπικό κόμμα, κλπ και την ίδια στιγμή στηρίζουν ένα πρόσωπο για να κερδίσει ένα άλλο πρόσωπο. Κλαπ κλαπ κλαπ , σε αυτή την τόσο νέα προσέγγιση της πολιτικής.

Λένε μερικοί, " Ας τον έβαλε ο Μπάιντεν, ας μην έχει βγει ούτε δημοτικός σύμβουλος ΠΟΤΕ , ούτε κάτι άλλο ,γιατί, "και ο άλλος καλύτερος είναι?" η το "αφού όλοι είναι βαλτοί" ας τον δοκιμάσουμε .

Μα αυτή είναι μια μηδενιστική προσέγγιση και με την ίδια λογική, ας μην πάνε τα παιδιά Πανεπιστήμιο γιατί τα περιμένει έτσι και αλλιώς η ανεργία. Ας μην τους μάθουμε τίποτα από τέχνη και πολτισμό γιατί δεν έχουν αυτά τα πράγματα πέραση στην εποχή μας,  κλπ.Ας γίνουν λοιπόν όλα συνθηματα στο Τικ τοκ και χορηγίες πολυεθνικών που ανεβάσουν κυβερνήσεις και ας αφήσουμε την ΣΙΑ και λοιπές μυστικές δυνάμεις να κανονίζουν τις εκλογές, τις πορείες, τις αντιπολιτεύσεις και όλα όσα υποτίθεται μας δίνουν την δυνατότητα να ζούμε σε μια "ελεύθερη" και "δημοκρατική" κοινωνία.

Ο Κασελάκης είναι το νέο μοντέλο του political correct σε επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή, και αφού το life style  πουλάνει στους απογοητευμένους αφελείς που πιστεύουν ότι η πολιτική είναι σήριαλ τότε γίνεται και η πραγματική ζωή σήριαλ μόνο που το σενάριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα το χειρότερο δυνατό.  Σαν ένα περίττωμα διπλωμένο σε χαρτί για δώρα για να επαληθευτεί το ρητό το η πολιτική είναι βρώμικη...στην κυριολεξία...

Τουλάχιστον να μην λερώνουν την ιστορία, να μην καπιλεύονται αγώνες άλλων, να μην κάνουν το μαύρο άσπρο, αλλά τότε θα μου πεις,...δεν θα υπήρχε αυτό το αφήγημα που τόσο εύκολα το καταπίνουν όσοι δεν γνωρίζουν τα πράγματα παρά μόνο στην επιφάνεια και μόνο σε τίτλους και είναι τόσο αφελείς που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να συμβεί τίποτα χειρότερο ακόμα και από την χειρότερη κυβέρνηση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...