Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Προς: Ελευθέριο Ραβιόλο, Ιωάννη Μανώλη, Βαγγέλη Σφυρίδη και Δημήτρη Παρασκευά.ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Ένα δεύτερο αίτημα για δημόσια συζήτηση έρχεται και από άλλον συμπολίτη μας μετά την πρόταση του ενημερωτικού blog Νότιος Ευβοικός. Θα ήταν μια πολύ σημαντική και χρήσιμη πολιτική κίνηση.




Προς: Ελευθέριο Ραβιόλο, Ιωάννη Μανώλη, Βαγγέλη Σφυρίδη και Δημήτρη Παρασκευά


Καθότι στις 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θεωρείται επιβεβλημένη μια ουσιαστική συζήτηση όσο αφορά τους υποψηφίους δημάρχους για τον καλλικρατικό Δήμο Καρύστου.

Πρόταση,  να διεξαχθεί μια δημόσια συζήτηση που οι υποψήφιοι θα αναφερθούν στις θέσεις και το πρόγραμμα τους και ταυτόχρονα θα θέτουν ερωτήσεις στους συνυποψήφιους τους, την συζήτηση αυτή να συντονίζουν και να συμμετάσχουν και δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ΜΜΕ της Ευβοίας και με κάμερες θα γίνεται και μετάδοση σε όλη την Εύβοια και για όσους είναι μακριά (πχ Αθήνα), φυσικά σε αυτό θα συμμετέχει και ο λαός της Καρυστίας που θα παρακολουθεί τη συζήτηση και θα έχουν δικαίωμα και απλοί πολίτες να θέσουν ερωτήματα στους υποψηφίους είτε ανά ενότητα (όποια επιθυμούν) ή και ελεύθερη ερώτηση. Προτεινόμενη τοποθεσία η πλατεία Καρύστου οπου θα υπάρχει μια εξέδρα σχετικά υπερυψωμένη και θα είναι οι υποψήφιοι απέναντι ένα τραπέζι με μικρόφωνα με τους δημοσιογράφους  και εναλλάξ θα κάθονται όσοι θα θέτουν ερωτήματα είτε πολίτες ή πρόεδροι συλλόγων. Τη συζήτηση θα παρακολουθεί και ο λαός καθήμενος στα τραπέζια επί των καταστημάτων και καθισμάτων που θα τοποθετηθούν στην πλατεία

 

Το να εκθέτει ο κάθε υποψήφιος τις απόψεις μπροστά σε ένα παραταξιακό κοινό που έτσι και αλλιώς θα το χειροκροτεί ή να τον αντικρίζει κανείς μέσα από γυάλινες οθόνες δεν είναι αρκετό, θα πρέπει οι απλοί πολίτες και κάτοικοι να γνωρίσουν και να θέσουν τα ερωτήματα τους , τις απορίες τους και να ακούσουν τις απαντήσεις και τις επερωτήσεις μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων.  Όπως και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που έχουν και την κατάλληλη κατάρτιση.

 

Κάποιος για παράδειγμα που θα θέλει να εργαστεί ή προσβληθεί σε κάποια επιχείρηση και γίνεται συνέντευξη ή ακόμη και στην καθημερινότητα σε απλές υποθέσεις αναφέρουμε μεταξύ μας, «να τα πούμε από κοντά και όχι στο τηλέφωνο» πόσο μάλλον που κάποιοι θέτουν υποψηφιότητα για μια θέση που οι αποφάσεις θα επηρεάζουν την καθημερινότητα και την βιωσιμότητα των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας.

 

Παράλληλα οι υποψήφιοι διαθέτετε και τις γνώσεις πάνω σε θέματα της περιοχής και επικοινωνιακές δεξιότητες και κυρίως όλοι σας έχετε μιλήσει μπροστά σε κοινό, οπότε νομίζω μπορείτε και πρέπει να λάβετε μέρος σε μια τέτοια συζήτηση, προβάλλοντας το πρόγραμμα του ο καθένας, τις θέσεις του και τα επιχειρήματα του. Όποτε το παρόν δεν είναι κάτι το ζητούμενο αλλά απαιτείται και πρέπει να γίνει αυτή η δημόσια συζήτηση στην πλατεία της Καρύστου, μακριά από γυάλινα τοίχοι και πραγματικότητες του διαδικτύου, ανακοινώσεις ή απλά φυλλάδια αλλά σε μια ουσιαστική κουβέντα με όλους.

Να αναφερθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία, όπως σε ένα νησί των Κυκλάδων την Τήνο καθώς όπως αναφέρει σχετικό άρθρο με τίτλο: Δημαρχος Τήνου - Καλωσορίζουμε την πρόταση για Debate (παραθέτω το συνδεσμο https://tinostoday.gr/dimarchos-tinou-kalosorizoume-tin-protasi-gia-debate/  )

Ορμώμενος και από αυτό το γεγονός , θα πρέπει αφενός να γίνει η αποδοχή της πρότασης και αιτήματος αυτού και αφετέρου να συγκροτηθεί εντός της εβδομάδας μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα κανονίσει την διεξαγωγή αυτής της ανοιχτής συζήτησης, την ημερομηνία διεξαγωγής και τις λεπτομέρειες που αφορούν τις όποιες μικροφωνικές κτλ. εγκαταστάσεις στην πλατεία Καρύστου.

Για το παρόν μήνυμα θα ζητούσα να γίνουν μόνο γραπτές απαντήσεις και όποιος επιθυμεί παράλληλα ας τοποθετηθεί και δημόσια, το ποιος θα συντονίζει τη συζήτηση να ορισθεί από την επιτροπή αποτελούμενη από τις παρατάξεις αν και εφόσον γίνει αποδοχή αυτού του εγχειρήματος.

Η δημοκρατία δεν είναι μόνο η προσέλευση στην κάλπη αλλα και μια συζήτηση με τη συμμετοχή όλου του λαού, και κάθε εκδήλωση της είναι γιορτή και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται οπότε ας δοθεί η ευκαιρία να γίνει μια εκδήλωση χαρούμενη αλλα και ταυτόχρονα υπεύθυνη.

 

Το παρόν κοινοποιείται και στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους , συλλόγους της περιοχής του δήμου Καρύστου (που μπορούν να υιοθετήσουν αυτή τη πρόταση και παράλληλα να αποτελεί και πάγιο αίτημα και να τεθεί και από αυτούς) τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

εν αναμονή της απάντησης σας

Για την αποστολή του email

Σταμάτης Κυριακός

email stamatis.kyr1@gmail.com

τηλ. 6939309746

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...